Nem tiltják be az utcai kifőzdéket Bangkokban

A brit Telegraph riogatta az olvasókat azzal, hogy Bangkokban betilthaják az utcai kifőzdéket. Több se kellett a Bangkoki Turisztikai Hivatalnak (TAT), azonnal állásfoglalást kért a városvezetéstől (BMA), ahol leszögezték: szó sincs betiltásról.

A hír rém jellegét az adta, hogy a thai főváros a világ street food desztinációinak élvonalában szerepel; az utcai kifőzdék a város identitásának elmaradhatatlan részét képezik. Az ebben rejlő potenciált a Bangkok Metropolitan Administration (BMA) is helyesen érzékelik, a TAT-nak adott válaszukban maguk is elmismerőleg nyilatkoztak a mintegy 20 ezer bangkoki utcai kifőzde jelentőségéről.

Ugyanakkor szeretnék az ágazat szereplőit hatékonyabb és szigorúbb élelmiszerbiztonsági, hulladékkezelési intézkedéseknek alávetni. Szintén el kívánják érni, hogy forgalmasabb helyeken megfelelő férőhelyet biztosítsanak a gyalogos- és gépjárműközlekedés számára. Lesznek városrészek, ahol az akadálytalan közlekedés érdekében csak kijelölt helyeken, például piacok mellett, lesz lehetséges sütni, főzni. Ez alól kívételt képeznek a turisták által is rendszeresen felkeresett Yaowarat és Khao San út.

A BMA cselekvési tervének három kiemelt eleme azonban mégis arról szól, hogy egy ízletes falatozás után ne a vécén ülve tartsák a turisták a lavórt a szájuk alá. Ennek érdekében általános, az étel elkészítésére és felszogálására vonatkozó higiéniai sztenderdeket vezetnek be; az utcai főzéshez szükséges engedélyt csak akkor adják ki, ha a vállalkozó és alkalmazottai sikeresen levizsgáztak a BMA  által szervezett élelmiszerbiztonsági képzést követően; a hulladékkezelésre és edények valamint evőeszközök tisztítására vontakozó szigorú szabályozást vezetnek be.

 


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.