Tényleg megszűnik az éjszakai repülés Ferihegyen 

Elvi megegyezés született a Liszt Ferenc repülőtér okozta zajterhelés ügyében, és belátható időn belül megszüntetik az éjszakai repüléseket - jelentette be a főpolgármester az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Betlehem Budapest testvérvárosa lesz 

Jóváhagyta a ciszjordániai Betlehem és Budapest között nemrégiben megkötött testvérvárosi megállapodást a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Tarlós István elnézést kér a budapestiektől 

Tarlós István elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt és bejelentette, amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny ilyen feltételekkel a belvárosban.

Nyílt levél Tarlós Istvánhoz 

Öt civil szervezet az alábbi nyílt levelet juttatta el tegnap Tarlós Istvánhoz.  

A bringásokat vizsgáztatnák, a futóversenyeket megfeleznék Budapesten 

December 21-én lesz a miniszterelnök és a főpolgármester között egy „hosszú egyeztetés”– jelentette be szokásos pénteki sajtótájékoztatóján, a Budapestinfón Tarlós István, hozzátéve, hogy nemcsak a BKV hosszú távú finanszírozásáról, hanem minden, Budapest előtt álló feladatról szó fog esni, például a kerékpárutakról és a kerékpárosok viselkedéséről, de a "forgalomzavaró" futóversenyekről is.

Erős főváros nélkül nincs erős Magyarország 

Tarlós István főpolgármestert a Magyar Közgazdasági Társaság Corvinus egyetemi ifjúsági bizottsága február 19-ére meghívta az egyetemre, hogy tartson előadást a főváros jövőjéről, Budapest regionális gazdasági központi szerepéről, turisztikai potenciáljáról, valamint az első közép-kelet-európai nyári olimpiai játékok megrendezésének esélyeiről. 

Wellnessközpontot avattak a Rudas fürdőben 

Átadták a budapesti Rudas fürdő új wellnessközpontját csütörtökön.

Megnyitották a BKK Deák téri ügyfélközpontját 

Átadták a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) negyedik ügyfélközpontját a Deák Ferenc téren. A fővárosban jelenleg százhetven jegy- és bérletértékesítő automata működik, jövő év elejére pedig több mint háromszáz automatát használhatnak a budapestiek és az agglomerációjában élők – mondta a megnyitón Tarlós István főpolgármester.

Fontos a taxisok biztonsága, de... 

Fontos a taxisok biztonsága, de az utasoké sem kevésbé lényeges, ezért is elfogadhatatlan egyes taxisok eljárása - közölte Tarlós István főpolgármester kedden.

Egyre nagyobb gond a turistabuszok parkolása Budapesten 

Levelet írt Tarlós István főpolgármesternek a magyarországi beutaztató utazási irodák nevében Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége elnöke a turistabuszok parkolásával kapcsolatos, egyre súlyosabbá váló problémák miatt.

Hajléktalanok a Hungexpón? 

Tarlós István főpolgármester egy keddi sajtótájékoztatón kijelentette, hogy krízisidőszakban a Hungexpo területén akár tízezer hajléktalant is el tudnak helyezni. A témára ma közleményben reagált a vásárközpont. 

Nyílt levélben fordult Tarlós Istvánhoz a Magyar Kerékpárosklub 

A főpolgármester budapesti közlekedést érintő javaslataira a Magyar Kerékpárosklub nyílt levéllel reagált. Tarlós István viszontválasza szerint a kerékpárosoknak nem kell aggódniuk.

Kevesebb buszsávot, hosszabb zöldeket kér Tarlós 

Kevesebb buszsávot, hosszabb zöldeket, több forgalmat a Nagykörútra - ezt kéri a főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ vezérétől.

A bécsi turisták fontosságáról beszélt Tarlós 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében Bécsben október 3-án megrendezett Nagy Magyar Turizmusnap elnevezésű rendezvényt Tarlós István, Budapest főpolgármestere nyitotta meg. 

Autó helyett tömegközlekedést javasol az árvíz miatt a főpolgármester 

A Duna áradása miatt a közösségi közlekedés igénybevételére kéri a lakosságot Budapest főpolgármestere. 

Visszatér a lopóautó Budapest utcáira 

Hamarosan újra elszállítják a fővárosi közterületekről a forgalmat akadályozó gépkocsikat.

Összevonhatják az állatkertet és a Vidám Parkot 

Valószínűleg összevonják a fővárosi állatkertet és a Vidám Parkot, az utóbbit pedig onnan szervezik majd ki, mert el akarják kerülni annak felszámolását - mondta Tarlós István Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn.

Szent Flórián szobra visszakerült a Flórián térre 

Újraavatták a felújított Flórián-szoborcsoportot, a szentről elnevezett Flórián téren.

Napközben is közlekedik a héten a D12-es hajójárat 

Tarlós István, Budapest főpolgármestere felkérte Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, hogy az első napok tapasztalatai alapján intézkedjen annak érdekében, hogy az érdeklődő budapestiek ki tudják próbálni az új hajójáratokat. A BKK ennek érdekében péntekig kiterjeszti a kedden bevezetett intézkedését, így az egyik új dunai hajójárat, a D12-es nem csak csúcsidőben, hanem napközben is közlekedik, ezáltal 30-40 perces közös követést biztosítva a Duna belvárosi szakaszán, közölte lapunkkal a BKK.

Szeptemberig nem lesz dugódíj 

Szeptemberig nem lesz dugódíj

Fizetni kell majd a Budapest név használatáért? 

Fizetniük kellene a jövőben a Budapest nevet vagy annak változatait használó egyéni vállalkozóknak és gazdasági társaságoknak Tarlós István főpolgármester javaslata szerint; erről jövő szerdán szavaz a Fővárosi Közgyűlés.

Idén is 50 millió forintot fizet a Sziget 

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn támogatta Tarlós István főpolgármester előterjesztését a Sziget Kft.-vel kötendő szerződéstervezetről: ez alapján a fesztivál rendezője idén is 50 millió forint plusz áfa közterület-használati díjat fizethet Budapestnek.

Lezárul a Margit híd felújítása 

Lezárul a Margit híd felújítási projektje, az átkelőt Tarlós István főpolgármester jövő kedden ünnepélyes keretek között adja át.

Nesze, itt egy púp! 

Biztos ismerik, mert alapvicc: Megy a púpos az erdőben, amikor elé áll egy törpe, és azt kérdi: Mi van a hátadon? Hát egy púp, válaszolja a púpos. Kell az neked, kérdi a törpe. Nem, jön a felelet. Ekkor csoda történik, a púpos felegyenesedik, és boldogan sétál tovább. Találkozik a sántával, akinek elmeséli, mi történt. Az fejvesztve rohan az erdő mélyére, ő is találkozik a törpével, aki megkérdi tőle: Mi van a hátadon? Semmi, válaszolja a sánta. Akkor nesze, itt egy púp!

Budapest nem lesz megye 

Budapest olyan települési önkormányzat marad, amely települési és területi feladatokat is ellát, állapodott meg Kósa Lajos alelnökkel Tarlós István főpolgármester kedden, közölte lapukkal a Fővárosi Közgyűlés szünetében tartott, rendkívüli tájékoztatón elhangzottakat a főpolgármester.

Boldogulhat-e Budapest nélkül az ország? 

Felelőtlen dolog pillanatnyi, egyéni ambícióknak engedve kétségbe vonni azt, ami közel 140 éve senki számára nem volt kétséges: Magyarország, a magyar nemzet nem boldogulhat erős és egységes Budapest híján – jelentette ki Tarlós István főpolgármester a Budapest új dimenziói címmel tartott keddi urbanisztikai konferencián.

Kezelhetetlen helyzetet hozna, ha megszűnne az egységes főváros 

...hangsúlyozza szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében Tarlós István főpolgármester. 

Nem voltak összhangban az elképzelések 

Nem csengtek egybe Bojár Iván András és a városvezetés elképzelései olyan mértékben, hogy a városarculati tanácsadót kellőképpen foglalkoztatni lehessen a Városházán - indokolta Tarlós István főpolgármester hétfőn újságírói kérdésre azt a korábbi hírt, amely szerint 2011. december 31-vel szerződést bontott a tanácsadóval.

Szerződést bontott a főváros Bojár Iván Andrással 

Szerződést bontott Bojár Iván András városarculati tanácsadóval Tarlós István főpolgármester 2011 december 31-ével – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-vel.

A buszosok és az utazásszervezők a főpolgármesterrel egyeztetnének 

Mielőbbi egyeztetést javasol a főváros turisztikai célú autóbuszos személyszállítása ügyében Tarlós István főpolgármesterrel a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ)

Már kevesebbel is beérné a főváros a Szigettől 

Csütörtökön már a Szigettől behajtandó közterület-használati díj 1-1,5 milliárdos csökkentéséről beszélt Tarlós István. A díj pontos mértékéről jövő héten kezdődhet az egyeztetés a Sziget Fesztivál szervezői és a Tarlós István vezette főváros között.

Nem kell a fővárosnak a Sziget? 

2,5 milliárdos bérleti díjat vetne ki a fővárosi önkormányzat a Sziget fesztivál egyhetes időtartamára.

A soros elnökség megszépítette a fővárost 

„A mai nappal indul a gépezet…..a főváros minden erejével arra koncentrál, hogy a magyar európai uniós elnökség sikeres legyen”, ennek érdekében a kormány és a főváros példásan működik együtt - mondta szerdán a budapesti városházán Tarlós István főpolgármester a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával, Győri Enikővel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!