„Sokan még nem hiszik el, hogy csődbe fognak menni”

„Sokan még nem hiszik el, hogy csődbe fognak menni” 

A Szarvason zajló 24. Országos TDM Konferencia  során a szakmai szövetségek képviselői is bejelentkeztek az online térben, hogy képet adjanak tagjaik jelenlegi helyzetéről és kilátásairól. Ez a mondat is elhangzott a fórumon.

TDM konferencia: veszélybe kerülhetnek a turizmusból élő települések? 

A Magyar Turisztikai Ügynökség a jelenlegi, TDM-szervezetek számára kiírt GINOP-pályázat visszavonását, majd egy körben történő újrahirdetését javasolja, a Magyar TDM Szövetség azonban ezzel szakmai szempontból nem ért egyet. Többek között erről is szó esett a XVI. Országos TDM Konferenciának első napján.
Regisztráljon a XVI. Országos TDM Konferenciára!

Regisztráljon a XVI. Országos TDM Konferenciára! 

2016. december 1-2. között Mórahalmon rendezik meg a XVI. Országos TDM Konferenciát. A Magyar TDM Szövetség és a házigazda Móra-Tourist Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló rendezvény helyszíne az Aranyszöm Rendezvényház lesz, fő témáját pedig a desztináció- és a termékfejlesztés alkotja.

Gyula: a paripa és a fegyver megvan, a pénzt kell hozzárendelni 

Gyulán járva nem csak a barátságos utcák, az Élővíz-csatorna, a szobrok, a szép, régi épületek tűnnek fel a látogatónak, hanem a sok színes plakát is, ami a Tourinform iroda garantált programjait hirdeti. Vezetett városnézés, kastélylátogatás, kocsmatúra, lovaskocsizás, aradi kirándulás és még sorolhatnánk a kínálatot, melyekből naponta válogathat a városba érkező idegen. A turistacsalogató látványosságok hozadékáról a TDM konferencián többet is megtudtunk.
A Balaton szezont hosszabbít, Hévíz brandet épít

A Balaton szezont hosszabbít, Hévíz brandet épít 

A Gyulán megrendezett XIV. Országos TDM Konferencián a TDM szervezetek tagjai közül sokan már ötleteket gyűjtöttek a pályázatra, több projektben is gondolkodnak, de arról, hogy milyen anyagot nyújtanak be, a fenntartójuk dönt. 
A TDM pályázat új elemei: desztinációfejlesztés, szemléletformálás, képzés

A TDM pályázat új elemei: desztinációfejlesztés, szemléletformálás, képzés 

A TDM pályázatra való felkészülés volt a fő témája a Gyulán megrendezett XIV. Országos TDM Konferenciának. Ezen kívül az előadók többek között megvitatták a hazai turizmus helyzetét, az együttműködési lehetőségeket és az országmárkát.

Fókuszban a pályázat a XIV. Országos TDM Konferencián 

A Magyar TDM Szövetség kiemelt figyelmet fordít a napokban megjelent TDM pályázatra való felkészülésre a 2015. december 3-4. között Gyulán megrendezésre kerülő XIV. Országos TDM Konferencián. 

Gyulán rendezik meg a XIV. Országos TDM Konferenciát 

A Magyar TDM Szövetség szervezésében, 2015. december 3-án és 4-én kerül megrendezésre a szakmai tapasztalatcserét elősegítő országos TDM konferencia, amely helyszínéül ezúttal Gyula városa szolgál. A Szövetség szervezési munkálatait a helyi TDM, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. segíti. 

Ruszinkó Ádám a TDM-szervezetek fontos teendőiről 

A parádfürdői Erzsébet Park Hotelben tartott XII. Országos TDM Konferencián dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár többek között a hazai turizmus számait ismertette, és a TDM-szervezetekkel kapcsolatos lényeges tennivalókról is beszámolt.

Nem tagadjuk meg a múltunkat, de új utakat keresünk! 

Ez volt a kétnapos Nemzetközi TDM-konferencia és workshop jelmondata a miskolci TDM szervezet részéről, amelyet a nemrég átadott Diósgyőri Várban tartottak szeptember 25-26-án. A konferenciát a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület és a MIDMAR Nonprofit Kft. rendezte meg a Turizmus Világnapja alkalmából. A rendezvény témája: Desztinációmenedzsment szervezetek a nagyvárosok turizmusáért. A találkozón számos hazai TDM szervezet vezető munkatársai, valamint a miskolci turisztikai szolgáltatók is szép számban részt vettek.

Hogyan lehetnek online még hatékonyabbak a TDM-ek? 

A XI. Országos TDM Konferencia online kommunikációval és online kutatással foglalkozó szekciója boncolgatta a kérdést. Nagyító alá kerültek a hazai szervezetek webes felületei, az elemzések és az összefüggések nyomán viszont konkrét stratégiai útmutatót is kapott a hallgatóság. 

A térségek versenye fogja jellemezni a turizmust 

A Hajdúszoboszlón tartott XI. TDM konferencián az MTDMSZ új elnöke egy regionális TDM rendszer kiépítésének fontosságáról beszélt, melyet Dr. Horváth Viktória helyettes államtitkár is támogat.

Tata látta vendégül a TDM szervezeteket 

Kiemelkedő esemény a hazai turizmus-szervezés terén a turisztikai desztináció menedzsment cégek működését reprezentáló, elemző és összegző konferencia, amelyet a helyi és térségi szervezetek mellett, kiemelkedő figyelemmel és részvétellel kísért számos döntéshozó is.

Októberben lesz az országos TDM konferencia 

A Magyar TDM Szövetség 2013. október 16-18. között a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület szakértő közreműködésével rendezi meg a jubileumi X. Országos TDM Konferenciát. 

Nyíregyházán rendezik meg az országos TDM konferenciát 

2013. május 23-24. között rendezik meg az immáron IX. Országos TDM Konferenciát Nyíregyházán, a Magyar TDM Szövetség és a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. szakmai gondozásában.

TDM Turizmus Szakmai Napot tartanak Agárdon 

A velencei és a gárdonyi TDM szervezet 2012. november 21-én egész napos Velencei-tavi Turisztikai Szakmai Napot tart a Simon Panzió és Borászatban, értesült lapunk. Érdekes és aktuális szakmai előadásokat, külföldi vendégelőadót hallgathatnak meg az érdeklődők, akik számára a program ingyenes.

Beszámoló a Főszezon kiállításról 

Beszámoló a Főszezon kiállításról

Nincs esély markáns arculat nélkül 

A helyi és térségi szintű turisztikai desztinációk arculatépítéséről, marketingkommunikációjáról valamint a desztinációkhoz kapcsolódó kutatási, mérési tevékenységről kezdődött kétnapos konferencia csütörtökön Veszprémben a Gizella Hotelben.

Arculatépítés és turizmus 

2011. június 2-3. között, Veszprémben kerül sor az „Arculatépítés és turizmus” címmel megrendezendő TDM konferenciára.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!