Peruban a tüntetők nem engedik fel a turistákat a a Machu Picchuhoz

Peruban a tüntetők nem engedik fel a turistákat a a Machu Picchuhoz 

A tiltakozást az váltotta ki, hogy a hatóságok új jegyeladó platformot vezettek be, miután az ikonikus helyszínek túlzsúfolttá váltak.
Berlinbe menne? Ne tegye!

Berlinbe menne? Ne tegye! 

A főváros mellett számos nagyvárosban, többek között Hamburgban, Münchenben és Bonnban is az utcákon vannak a termelők. Több autópályán forgalomlassítás lesz a héten. 
A tengerjáró luxushajók ellen tüntettek Franciaországban

A tengerjáró luxushajók ellen tüntettek Franciaországban 

A tiltakozó megmozdulás az Atlanti-óceán partján fekvő Douarnenez festői szépségű kikötővárosában történt, az euronews.com tudósítása szerint.
Tüntetés egy osztrák-magyar határátkelőnél

Tüntetés egy osztrák-magyar határátkelőnél 

Fizetős lesz a Sopron-Ágfalva és az ausztriai Somfalva közötti határátkelő, felháborodtak a magyar ingázók.
Ha kedveli a Borjomi ásványvizet, még most töltse fel gyorsan a készleteit

Ha kedveli a Borjomi ásványvizet, még most töltse fel gyorsan a készleteit 

Mert úgy tűnik, végleg bezárják a gyárat, ahol előállítják.
Rómában tüntettek az Alitalia dolgozói

Rómában tüntettek az Alitalia dolgozói 

Az Alitalia több száz egykori dolgozója tüntetett kedden Rómában, a működését október 15-én megkezdő új légitársaság, az ITA személyzettoborzó tervei ellen.
Ismét több százan tüntettek a vendéglátóhelyek megnyitásáért

Ismét több százan tüntettek a vendéglátóhelyek megnyitásáért  

A vasárnapi tüntetés után hétfőn ismét legalább 2-300 ember ment ki a Hősök terére, hogy a koronavírusjárvány miatt meghozott intézkedések, köztük a vendéglátóhelyek bezárása ellen, tiltakozzanak.
Hazai vendéglátósok tüntetése a Hősök terén

Hazai vendéglátósok tüntetése a Hősök terén 

A koronavírus-járvány miatt bevezetett, a vállalkozásokat érintő korlátozások ellen tüntettek vasárnap a budapesti Hősök terén. A tiltakozást a Facebookon szervezték.
Vendéglátósok tüntetnek a román fővárosban

Vendéglátósok tüntetnek a román fővárosban 

Az ok természetesen a pandémia okozta helyzet. Úgy látják, a román kormány nem hajlandó lépni, hogy megmentse a vendéglátást.
Utazási irodások tüntetése Berlinben

Utazási irodások tüntetése Berlinben 

Állami segítséget remélve tüntetnek május 14-én, csütörtökön a járvány okozta csődhullám miatt.

Izraelben tüntetnek a turizmusban dolgozók 

Összeállt több, mint 11 szervezet, akik közvetlenül, vagy közvetett módon a turizmusból élnek:  idegenvezetők, busztársaságok, sofőrök, szállodák tulajdonosai és alkalmazottai, rendezvényszervezők, éttermek vezetői, mezőgazdaságban tevékenykedők.

Megakasztanák a Heathrow forgalmát 

A london-heathrow-i repülőtér nem csak forgalmas, üzemeltetését a környezet is megérzi. Klímavédők ezért azt tervezik, drónjaikkal a reptér közelébe mennek, hátha sikerül leállítani a működést.

Taxis tüntetések Bukarestben is 

Újabb taxistüntetést rendezett Bukarestben és Románia több nagyvárosában a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber és a hozzá hasonló internetes fuvarmegosztó cégek betiltását követelve - írja az MTI.

Veszélyes lehet Franciaország turizmusára 

A sárgamellényes tüntetők tiltakozása negatív hatást gyakorol a franciaországi idegenforgalomra és különösen a párizsi szállodai iparra. Az 1968-as évek óta most zajlanak a legnagyobb tiltakozások Párizs szerte - ennek eredményeként sok turista mondott le arról, hogy mostanában meglátogassa a francia fővárost: a szállodák túlnyomó többségében mondtak vissza foglalást decemberben. Az ágazat szakemberei szerint ez akár 20% -os, vagy 10-15 millió eurós bevételkiesést jelent a szektorban.

"Már van nevünk, az pedig a Macedónia" 

Mintegy ezerötszázan tiltakoztak a Macedónia nevének megváltoztatásáról született macedón-görög egyezmény ellen szerda este a szkopjei parlament előtt, a tüntetők vizes palackokkal és gyújtópalackokkal dobálták meg az épületet, amelyet rendőrök védtek.

Ismét sztrájkolnak a francia vasutasok és az Air France dolgozói 

A francia vasutasok csütörtökön a sztrájk mellett utcai tüntetésekkel is próbálnak nyomást gyakorolni a kormányra négy nappal azelőtt, hogy közvetlenül a miniszterelnökkel, Édouard Philippe-pal folytathatják az egyeztetéseket az állami vasúttársaság (SNCF) reformjáról. Az Air France dolgozói is folytatják a sztrájkjukat.

Blokkolt közutak Spanyolországban 

Több fontos közút forgalmát leblokkolták a katalán függetlenségi politikusok szabadon engedéséért tüntetők Katalóniában kedden.

Terjed a „turizmus-fóbia” Európában 

Tüntetések, vandalizmus, dühös városlakók, akik az egyre növekvő turistaszám ellenére is szeretnének élhetőbb lakóhelyet. A helyzet egyre feszültebb. 

Nagy problémát okoznak a medvék Erdélyben 

A négy leginkább érintett megye – Brassó, Hargita, Kovászna és Maros – elöljárói és a szakmai szervezetek képviselői július 5-én a minisztérium elé vonulnak – jelentette be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Spanyolország: sztrájk és tüntetés az Uber ellen 

Sztrájkkal és tüntetéssel tiltakoztak csütörtökön a taxisok Madridban és Barcelonában az Uber, illetve a hasonló módon működő Cabify nevű alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatás terjedése ellen.

Ismét tüntetnek az olaszországi taxisok 

A római képviselőháznál van a központi helyszíne az olaszországi taxisok keddi országos tiltakozó megmozdulásának, amelyen az Uber internetes fuvarozás és a személyszállítási szolgáltatás liberalizációja ellen tüntetnek.

A londoni taxisoknál is betelt a pohár 

Nagyszabású taxistüntetés volt szerda este Londonban az Uber taxiszolgáltató tevékenysége ellen.

Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be a Maldív-szigeteken 

A közelmúlt politikai viszályainak következtében fokozták a biztonsági intézkedéseket a maldív-szigeteki luxus üdülőközpontokban.

Alkalmazottai tépték le az inget az Air France-vezetőkről 

Az Air France két magas rangú vezetőjének ingét is letépték a feldühödött alkalmazottak, miután bejelentették, hogy hamarosan 2900 munkavállalójától fog megválni a légitársaság.

Maldív-szigeteki tüntetésekre figyelmeztetik a turistákat 

Korábban több demonstráció is erőszakos cselekményekbe torkollott a szigetországban.

Elüldözték a thai kormányfőt 

Kormányellenes tüntetők megrohamozták a légierő egy létesítményét és elüldözték onnan a kormányfőt és a választási bizottság tagjait Thaiföldön csütörtökön.

Eltűnt maláj gép: több száz hozzátartozó tüntet Malajziában 

Tüntetők százai vonultak Malajzia pekingi nagykövetségéhez, követelve a Malaysia Airlines március 8-án eltűnt gépével kapcsolatos pontos tájékoztatást - jelentette a kínai média kedden.

Lenin-szobrot döntöttek Kijevben 

Az Ukrajna EU-s csatlakozási szándékát megvétózó kormánydöntés után kitört tüntetés következtében Kijev utolsó Lenin-szobra is eltűnt az ukrán főváros turisták által közkedvelt főteréről. 

Véres összecsapás Kairóban 

Szerda reggel megkezdte az egyiptomi rendőrség annak a két kairói térnek a kiürítését, ahol hetek óta ülősztrájkot folytatnak a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom hívei, írja a HVG. 

Mi lesz veled, Egyiptom? (frissítve!) 

Az elmúlt napokban az utóbbi évek egyik legkritikusabb időszakát éli Egyiptom. A nagyvárosokban tapasztalható feszültségből a tengerparti üdülőhelyeken semmit sem lehet érezni. Szerdán két magyar charter is indult az egyiptomi üdülőhelyekre.

Információ a Törökországba utazóknak 

A Green Travel Utazási Iroda ezúton szeretné tájékoztatni a Törökországba utazókat, hogy üdülőterületeket abszolút nem érintik a tüntetések, teljes nyugalom és biztonság van, erről a kint dolgozó idegenvezetők és a kint élő kollégáik, valamint a jelenleg is kint tartózkodó study tour résztvevői is tájékoztatást adtak. A nyaralóhelyeken és a szállodasorokon nyoma sincs az Isztambulban és Ankarában zajló eseményeknek, az utasok nyaralása zavartalan.

Óvatosságra int a Külügyminisztérium 

A Külügyminisztérium azt kéri a Törökországba utazó magyar állampolgároktól, hogy kerüljék el a tüntetéseket, tömegrendezvényeket az országban.

A brit külügy figyelmeztetést adott ki a török tüntetések miatt 

Nagy-Britannia külügyminisztériuma figyelmeztetést adott ki állampolgárai számára a törökországi tüntetések miatt. 

Tüntetések Törökországban  

Csaknem ezer embert vett őrizetbe Törökországban a rendőrség azok közül, akik az utóbbi napokban az ország különböző városaiban a kormány ellen tüntettek - adta hírül egy török lap.

Brüsszelben tüntetnek a földi kiszolgálásban dolgozók 

Tíz ország mintegy kétezer dolgozója demonstrál ma az Európai Parlament épülete előtt Brüsszelben. A cél olyan szabályozás kialakítása a kontinensen, amelyik nem lehetetleníti el a földi kiszolgálásban dolgozók megélhetését. A készülő európai szabályozás hazánkban is jól ismert problémákat dagaszthat tovább, közölte lapunkkal a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ).

Nem lesz közvetlen légi összeköttetés Athénnal 

2012 október 26-án az Aegean Airlines Budapest-Athén járata átmenetileg leáll, közölte honlapján a Külügyminisztérium. A Görögországba utazóktól azt kérik, a különböző tiltakozó megmozdulások miatt kövessék figyelemmel a híradásokat, és lehetőleg kerüljék el a tömegdemonstrációk helyszíneit.

Félő, hogy kiterjednek a tüntetések Egyiptomban 

Csicsmann László Közel-Kelet-szakértő szerint nem meglepő, hogy tüntetések törtek ki a hét végén Egyiptomban, de aggodalomra ad okot az erőszak esetleges terjedése.

Utcai harc a "felháborodottak" római tüntetésén 

Békésen indult, rendőrrohammal, incidensekkel és sebesülésekkel végződött a "felháborodottak" római megmozdulása. A Colosseumnál és a lateráni Szent János bazilikánál zajló harcok elől a turisták is menekülésre fogták. A rendőrség vízágyúkkal oszlatta a randalírozó csoportokat.

Nem tüntetnek a vármegyések a Szigeten 

Nem tarthat tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Sziget Fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten.

Óbuda polgármestere kiállt a Szigetért 

Megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte Bús Balázs óbudai polgármester az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, hogy bárki a gyülekezési jogra hivatkozva megzavarja bármelyik kulturális rendezvényen vagy fesztiválon a fiatalok szórakozását.

Visszatérnek-e Tunéziába a turisták? 

Legkevesebb negyven százalékkal visszavetette az idegenforgalom bevételeit Tunéziában a januári népi felkelés, amely menekülésre kényszerítette Ben Ali elnököt és további tüntetésekhez, felkelésekhez vezetett az arab világban.

Kitart a TUI tunéziai visszatérése mellett 

Nem érintik a TUI március elején Bécsből induló tunéziai útjait a Tuniszban kiújult tüntetések - közölte a Turizmus Online-nal Gyerő Krisztina, a TUI Magyarország Kft. cégvezetője. Munkatársunktól

Marokkóba is begyűrűzött a tüntetéshullám 

Elérte Marokkót is az arab világon átvonuló tüntetéshullám; a tüntetések tavaly decemberi tunéziai kezdete óta itt először vonultak utcára vasárnap.

Tunézia: elsietett lépés az utak újraindítása? 

A fővárosi helyzet legalábbis is óvatosságra int; pár hét viszonylagos nyugalom után ismét megmozdultak a kormányellenes tüntetők Tuniszban.

Tüntettek a görög kocsmárosok a füsttilalom miatt 

Görögországban a kávézók és a bárok tulajdonosai tüntettek az egy hónapja életbe lépett dohányzásellenes törvény ellen. Az üzemeltetők attól tartanak, hogy a füsttilalom miatt tömegesen bezárhatják üzleteiket - adta hírül az OrientPress.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!