Téli teraszt nyit a Vörösmarty térre ez az étterem

Karácsonyi vásár, ahogyan még soha nem láttuk: a hatodik emeletről különleges forralt bor és ünnepi menü mellett gyönyörködhetünk az adventi forgatagban.

A St. Andrea Wine&Skybar idén új perspektívát nyit a városra: decemberben a tér fölött található, hatodik emeleti teraszon kínálja a téli ajánlat forró koktéljait és a St. Andrea saját borokból, titkos recept alapján készült forralt borát. Eláruljuk: a Vörösmarty tér adventi forgataga felülről nézve is különleges élmény, amelyet a város ünnepi fényei tesznek teljessé.

„A karácsonyi vásár hangulata sokaknak hozzátartozik az ünnepi készülődéshez, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy ennél csak egy dolog lehet jobb: felülemelkedni a forgatagon és a város fölötti teraszról figyelni a vásár lüktetését, egy jó koktéllal vagy forralt borral a kezünkben” – mondja Berényi Oszvald üzletvezető, sommelier.


A St. Andrea Wine&Skybar decembertől elérhető, téli ajánlattal készül az ünnepvárásra: a Winter Special elnevezésű ajánlatok között hagyományos és forró koktélokat is találunk. A Baby It’s Cold Outside a nevéhez méltó, klasszikus karácsonyi ízvilággal kényeztet minket, főszerepben a citrom, a cukor és a narancs, az önmagában is ünnepi jellegű almabrandy, a V.S.O.P. Calvados. A Holly Jolly rumalapú koktél téli estéket idéző, fahéjas ízvilágába egy kis lime csempész fanyar izgalmat, míg a St. Andrea Winter Special elnevezésű forralt bor titkos recept alapján készül, a St. Andrea Borászat tételeinek egyedi fűszerezésével.
A külföldiek nagy örömére két Budapest útikönyv-biztos italt is kóstolható: a Budapest Blues forró koktél alapja a Zwack Unicum Riserva, mentával és vaníliával, míg a Balkan Spirit koktél kökénypálinkával, tejszínnel és cukorral tesz a forró percekért, mindent bevetve, amit mi itt Közép-Európában a könnyed ünnepi hangolódásról gondolunk.

 

„Aki ismeri a St. Andrea csapatát, tudja, hogy az ünneplés számunkra mindig nagyon fontos. A Skybarban, a város fölött most azoknak szeretnénk a kedvében járni, akik velünk együtt hiszik: mindig van feljebb! A Vörösmarty tér hagyományait itt eleganciával, izgalmas, téli koktélokkal és saját forralt bor recepttel fűszerezzük – az ünnepi fényeket és a csodavárást pedig a budapesti éjszaka adja. Szeretettel várjuk vendégeinket, garantáljuk, hogy fázni nálunk senki nem fog!” – mondja Lizsicsár Miklós, a St. Andrea menedzsere.

A St. Andrea különleges, téli ajánlata egészen január 15-ig várja az érdeklődőket.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.