Csorba és bárány a Vörösmarty téren

A tematikus gasztrohetekhez kapcsolódóan március 28. és április 25. között szerdánként 14 és 16 óra között kulináris bemutatót tartanak a Budapesti Tavaszi Vásár séfjei.

A vásárban készült ételkülönlegességekből ingyenes kóstolóval vár mindenkit a színpad mellett található Delikát és Kávézó. A Delikát az adott heti tematika minőségi, máshol nem beszerezhető élelmiszereit árulja hazavihető formában. A mellette található Kávézóban pedig a helyszínen frissen pörkölt arabica kávékból főznek frissítő kávét a megfáradt vásárlátogatóknak, miközben a folyamatosan változó ital és ételválasztékból is kóstolhatnak a látogatók. Érdemes megtekinteni a vásár vendéglátósainak kínálatát is, mivel az adott hét tematikájához illeszkedve minden héten más és más ínyencséggel is készülnek az állandó kínálat mellett.

TEMATIKUS GASZTROHETEK

Március 30. – április 2.

Nagypéntekre böjti aszaltszilvával, csorbával, szabolcsi böjti töltött káposztával készülünk. Folytatjuk a Húsvét hetét, szombattól a húsvét hagyományos ételei következnek, főzünk nyulat vadasan és minden standon másfajta sonkát lehet kóstolni, úgymint levegőn érlelt füstölt és főtt sonkákat, csülköt illetve bivalysonkát. Készül a vásáron felállított látványpékségben húsvéti kalács sós is édes is ki milyet szeret.

Április 3-8. A bárány hete alatt a bárány- és birkaételeknek szentelünk nagyobb figyelmet. Készül rozmaringos báránycsülök, roston sült bárányborda és egészben sült bárány kóstolható, ez utóbbiból egyet nyársra is felfűzünk a Váci utca felőli oldalon. Ezen a héten a Delikát báránypástétommal, kapribogyóval készült friss juhtúrókrémmel kent házi cipót árul majd.

A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a Kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a húsvéti és pészah ünnepkör hagyományait. A Budapesti Tavaszi Vásárban válogatott alapanyagokból készült ízletes ételspecialitások, a régióra jellemző ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kóstolhatók, melyek kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.