Csorba és bárány a Vörösmarty téren

A tematikus gasztrohetekhez kapcsolódóan március 28. és április 25. között szerdánként 14 és 16 óra között kulináris bemutatót tartanak a Budapesti Tavaszi Vásár séfjei.

A vásárban készült ételkülönlegességekből ingyenes kóstolóval vár mindenkit a színpad mellett található Delikát és Kávézó. A Delikát az adott heti tematika minőségi, máshol nem beszerezhető élelmiszereit árulja hazavihető formában. A mellette található Kávézóban pedig a helyszínen frissen pörkölt arabica kávékból főznek frissítő kávét a megfáradt vásárlátogatóknak, miközben a folyamatosan változó ital és ételválasztékból is kóstolhatnak a látogatók. Érdemes megtekinteni a vásár vendéglátósainak kínálatát is, mivel az adott hét tematikájához illeszkedve minden héten más és más ínyencséggel is készülnek az állandó kínálat mellett.

TEMATIKUS GASZTROHETEK

Március 30. – április 2.

Nagypéntekre böjti aszaltszilvával, csorbával, szabolcsi böjti töltött káposztával készülünk. Folytatjuk a Húsvét hetét, szombattól a húsvét hagyományos ételei következnek, főzünk nyulat vadasan és minden standon másfajta sonkát lehet kóstolni, úgymint levegőn érlelt füstölt és főtt sonkákat, csülköt illetve bivalysonkát. Készül a vásáron felállított látványpékségben húsvéti kalács sós is édes is ki milyet szeret.

Április 3-8. A bárány hete alatt a bárány- és birkaételeknek szentelünk nagyobb figyelmet. Készül rozmaringos báránycsülök, roston sült bárányborda és egészben sült bárány kóstolható, ez utóbbiból egyet nyársra is felfűzünk a Váci utca felőli oldalon. Ezen a héten a Delikát báránypástétommal, kapribogyóval készült friss juhtúrókrémmel kent házi cipót árul majd.

A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a Kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a húsvéti és pészah ünnepkör hagyományait. A Budapesti Tavaszi Vásárban válogatott alapanyagokból készült ízletes ételspecialitások, a régióra jellemző ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kóstolhatók, melyek kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.