Mint a szervezők írják, a rendezvény gazdag programkínálata a húsvét és a tavaszi megújulás köré épül.
Minden hétvégén egy-egy hazai tájegység húsvéthoz kapcsolódó kulturális tradíciója elevenedik meg: az első hétvégén a Dunántúl, majd a Délvidék, ezt követően a budapesti régió, végül Észak-Magyarország zenei és tánc hagyományai kelnek életre a téren.
Hagyományőrző zenekarok, valamint népviseletbe öltözött táncosok és hagyományőrzők produkcióit élvezheti a közönség, az utolsó hét zárásaként pedig a locsolkodás népi és urbánus változataival ismerkedhetnek meg.

Fotó: Pixabay
A téren napi rendszerességgel élőzenei produkciók szórakoztatják majd a közönséget, a hagyományos népzene mellett modernebb utcazene, valamint gyerekeknek szóló bábelőadások is műsoron lesznek. A kisebbek számára kézműves ház nyújt további programokat a tartalmas időtöltéshez. Itt kreatív foglalkozások tucatjai közül lehet majd válogatni, amelyek a hagyományos, húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan mindig más és más mesterségbe engednek betekintést.
Közel 50 kiállító várja majd a vásározókat. Zsűrizett kerámiáktól az egyedi bőr és textil termékeken, valamint a fából és szaruból készült különlegességeken, az üveg és tűzzománc ékszereken át egészen a lakberendezési és design kiegészítőkig, minden látogató számára tartogatnak valamit a kézművesek standjai. A kiállítók között helyet kap egy valódi kovácsműhely is, amelyben látványos bemutatók keretében bárki kipróbálhatja ezt az ősi mesterséget.
A húsvéti program gasztronómiai kínálatának középpontjában a böjti időszak étkei lesznek.
Ezekkel a fogásokkal kezdődnek a vásár tematikus hétvégéi, amelyek később a hagyományos ételekre és a klasszikus húsvéti alapanyagokra épülő magyar konyhaművészetből is ízelítőt adnak. Sorra kerülnek így többek között a sonka, tojás, kalács, torma négyesre épülő ételek is.
A tematikus hétvégék ételkínálatának fele 2500 forintért lesz elérhető, emellett pedig minden egyes melegkonyhás vendéglátó egységnél kapható lesz naponta egy 1600 forintos egytálétel is.