A finn Mikulás Nyári Károllyal kapcsolja fel a karácsonyi fényeket

A finn Mikulás Nyári Károllyal kapcsolja fel a karácsonyi fényeket 

Nyári Károly egy év után adventi koncerttel tér vissza az Aria Hotel Budapestbe, hogy egy bensőséges koncertélményt nyújtva hangolja a hallgatókat az ünnepekre. Ezúttal Nyári Aliz és Nyári Edit is fellépnek édesapjukkal, majd a koncertet követően, a Prima díjas művész felkapcsolja a karácsonyi fényeket a hotel ikonikus épületén. Ebben az ünnepélyes pillanatban idén nem más csatlakozik hozzá, mint a valódi Mikulás, vagy ahogy a finnek ismerik, Joulupukki.
Az Emirates 52 milliárd dolláros megrendelést jelentett be

Az Emirates 52 milliárd dolláros megrendelést jelentett be 

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága tovább bővíti flottáját. A Dubai Airshow-n bejelentette, hogy 90 darab újgenerációs Boeing 777-8 és 777-9 típusú repülőgépre és 202 darab GE9X sugárhajtóműre adott megrendelést az amerikai gyártónak. A bejelentéssel az Emirates teljes rendelésállománya 295 repülőgépre nőtt, az utolsó gép legkésőbb 2035-ig fog csatlakozni a légitársaság flottájához.
A khmer gasztronómia nemzetközi elismerése

A khmer gasztronómia nemzetközi elismerése 

A kultúrában és gasztronómiájában gazdag Battambang lett Kambodzsa első városa, amely gasztronómiájának elismeréseként csatlakozhatott az UNESCO Kreatív Városok Hálózatához (UCCN). A helyi hatóságokés kereskedők vállalták, hogy népszerűsítik és fejlesztik termékeiket, hogy több turistát vonzzanak.

Csúcsteljesítmény a nagykereskedelemben 

November 8-án kiemelt beszállító partnerei körében tartotta meg hagyományos éves partnerkonferenciáját a METRO Nagykereskedelem. A korábbi évekhez hasonlóan az esemény célja az új üzleti év stratégiájának bemutatása volt, melyet kiegészített a többcsatornás nagykereskedelmi átalakulás eddig elért eredményeinek az ismertetése, valamint a közös üzleti lehetőségek megalapozása is.
Megérkezett a karácsony a Lumina Christmas Parkba Óbudára

Megérkezett a karácsony a Lumina Christmas Parkba Óbudára 

A múlt évben Budapestre hozott Lumina Park népszerűségét tapasztalva a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. erre a téli szezonra már két fényparkkal készül. Már látogatható a Palatinus strandon a Lumina Park Budapest 150, Óbudán, a Római strandon pedig november 11-től a karácsonyi hangulatot hozó Lumina Christmas Park is megnyitott, és január közepéig várja a vendégeket.
Újrahasznosított táska és kiegészítő kollekció

Újrahasznosított táska és kiegészítő kollekció 

Az Emirates felelős fogyasztás iránti elkötelezettsége és innovatív hozzáállása jelenik meg az egyedülálló, táskákból és kiegészítőkből álló kollekciójában. Minden darab a légitársaság átalakított repülőgépeinek újrahasznosított anyagaiból készül, a bevételt pedig jótékony célokra fordítják.
Spanyolország az abszolút favorit, de utazunk északra is

Spanyolország az abszolút favorit, de utazunk északra is 

Körülbelül fele-fele arányban repülünk melegebb vagy a miénkhez hasonló, esetleg hidegebb éghajlatra a következő hónapokban a foglalási adatok alapján. Majdnem minden 5. magyar Spanyolországba vesz repülőjegyet, ez lehet a legnépszerűbb repülős célpont. Európán kívül Egyiptomba utazhatnak a legtöbben, és a foglalási adatok alapján a skandináv országok is népszerűek
Ingyenes péntek esték a bécsi Belvedere-ben

Ingyenes péntek esték a bécsi Belvedere-ben 

Nyolc péntek estén át ingyen lehet megnézni a bécsi Belvedere Schau! című állandó tárlatát. A Free Friday Nights sorozat november 17-én indul és mindig egy-egy szín áll a középpontban. A programsorozat célja, hogy a saját városukban csábítsa múzeumba a helyieket.
Új vezető a nyíregyházi fürdők élén

Új vezető a nyíregyházi fürdők élén 

Matavovszky Dániel komoly szakmai tapasztalattal és fürdős múlttal rendelkezik, 2019 óta a margitszigeti Palatinus Gyógy-, Strand - és Hullámfürdő vezetője volt,  a mogyoródi Aquarénában műszaki üzemeltetési feladatokat látott el, ezeket megelőzően dolgozott a Gellért és a Lukács fürdőben is.
Ennyi vendégéjszakát regisztráltak az őszi szünetben a hazai szálláshelyeken

Ennyi vendégéjszakát regisztráltak az őszi szünetben a hazai szálláshelyeken 

A látogatók nagyobb része külföldről érkezett, míg a vendégek 45%-át a belföldi vendégek adták. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint kétszer annyi 18 éven aluli utazott idén az őszi szünetben, mint az azt megelőző héten.

Napokon belül átadják a Balaton legújabb turistaszenzációját 

Végéhez közeledik a tó szempontjából kulcsfontosságú Sió csatorna zsilipberuházása. Az ígéret szerint jövő nyárra valóságos turistalátványosság lesz.

A bevételeiket féltik a francia szállodák 

A jövő év talán leginkább várt sporteseménye a 2024. július 26. és augusztus 11. között zajló nyári olimpia lesz Párizsban, ezért jövő nyáron az európai turizmus még inkább kiemelt központjává válhat a francia főváros.

Még az év vége előtt megszülethet a megállapodás a ferihegyi repülőtérről 

A finanszírozás és a szakmai befektető is megvan, lassan minden a helyére kerül.

Kitzbühel és Reiteralm: indul a szezon 

Két salzburgi síterep is bejelentette nyitást. A szezonkezdés egyrészt a hirtelen jött novemberi télnek köszönhető, másrészt a hóágyúzásnak és a tavalyról elrakott hónak. Mindkét síterep 1-1 pályával nyit.

Turistáskodjunk a 100 évvel ezelőtti Budapesten! 

Hamarosan, november 17-én számos programmal ünnepeljük fővárosunk másfél évszázados születésnapját. De milyen lehetett vajon 100 évvel ezelőtt az akkori turizmus, hogyan élt-nyüzsgött a már világvárosi képet mutató Budapest?

A karácsony szigete 

Európa legkülönlegesebb adventi vásárát csak hajóval lehet megközelíteni.

Az Air France 3D-s divatbemutatóval ünnepelt Budapesten 

Az ünneplés részeként a légitársaság különleges divatbemutatót tartott a Szépművészeti Múzeumban. A modern és fenntartható showműsorban légiutaskísérőik az elmúlt 90 évben viselt egyenruhákat mutatták be.

METRO-konferencia: csúcsteljesítmény a nagykereskedelemben 

Kiemelt beszállító partnerei körében tartotta hagyományos éves partnerkonferenciáját a METRO Nagykereskedelem november 8-án. A korábbi évekhez hasonlóan az esemény célja az új üzleti év stratégiájának bemutatása volt, melyet kiegészített a többcsatornás nagykereskedelmi átalakulás eddig elért eredményeinek az ismertetése, valamint a közös üzleti lehetőségek megalapozása is.

Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk, kik kerültek a döntőbe 

Végre kiderült, kik kerültek a Klasszis TopDesign 2023 versenyünk legjobbjai közé!

Az izraeli háború az egész térségtől elriasztja a turistákat 

Még ománi utakat is lemondanak, pedig az messze van a konfliktustól.

Óriási vasúti fejlesztést jelentettek be Ausztriában 

Jelenlegi árfolyamon 8000 milliárd forintnak megfelelő összeget (21 milliárd eurót) tervez az osztrák állam vasúti fejlesztésekre költeni 2024 és 2029 között.

Nagy bajba került a viharban egy óceánjáró 

Egy üdülőhajó csaknem száz utasa sérült meg egy viharban Spanyolország partjai előtt - közölte kedden a PA brit hírügynökség a Saga Cruises utazási iroda beszámolójára hivatkozva.

Felújítják az ország második legnagyobb templomát 

A felméréseket követően végre megkezdődik a pápai Nagytemplom rekonstrukciója.

Így válasszunk olyan sípályát, ahol biztosan nem üt be a hóhiány 

Miután egyre több, alacsonyan fekvő sípálya bezárásáról hallani, felmerülhet a kérdés, hogy hol találunk még havat.

Hivatalosan is megalakult a Budapest Airport tűzoltósága 

Október első napjától új tevékenységgel bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének feladatköre: a Budapest Airport saját létesítményi tűzoltóságot alapított, közel száz fő, saját állományban tevékenykedő tűzoltóval és Európa egyik legjobban felszerelt repülőtéri tűzoltóbázisával.

Járattörlések Franciaországban 

Több ezer járatot kell törölni, mert nem bírja már a forgalmat az irányítórendszer Franciaországban.

KiBírhatatlanul jó ételek a Kopaszi öböl partján 

Akik ismerik és szeretik Bíró Lajos gasztronómiai stílusát és humorát, ismerős elemeket, szójátékokat találhatnak a ZAZIE étlapján – hogy csak a Grab’n Go kínálat Bíróbrod elnevezésű szendvicseit említsük.

Libalakoma, új bor és sztárfellépők 

November 10-11. között Márton-napi vigadalomra várja az érdeklődőket Hajdúszoboszló. A két napos fesztivál középpontjában természetesen a libalakoma és az új bor áll, melyeket izgalmasan egészítenek ki a sztárvendégek koncertjei és a szórakoztató kísérő programok.

Három kategóriában lett első a Párisi Udvar Hotel Budapest 

A világ legjobb szállodáit, gyógyfürdőit, éttermeit és utazási szervezeteit díjazó World Luxury Hotel Awards idén 17. alkalommal ismerte el a legkivételesebb színvonalú hoteleket.

Új szelek fújnak a hotelpiacon: a felújításoké 

Több új hotelberuházást jelentettek be idén nyáron és ősszel 2025-27-re. De jövőre nem ezek, hanem egyes irodaházak szállodává alakítása, illetve a még több felújításé lehet a főszerep - írja az mfor.hu.

A szállásadók optimistábbak, a vendéglátók pesszimistábbak lettek 

A szálláshely szolgáltatásban jelentősen emelkedett a Turizmus Konjunktúra Index, míg a másik két ágazatban csökkent.

Repülés kezdőknek - viccesen és komolyan a repülésfóbiáról 

A téma egy frissen bemutatott angol-izlandi vígjáték apropóján jutott eszünkbe, és megkértünk egy szakértőt, meséljen nekünk a betegség hátteréről és arról, utastársként vagy  a légiközlekedésben  dolgozóként hogyan támogathatjuk a problémával küzdő utastársainkat.

Megújultak a balatonfüredi Huray villák 

A közelmúltban átadott, felújított műemléki Huray-villák Balatonfüred központjában, a „Kerek-templom" szomszédságában találhatóak.

Magyarul kért bocsánatot a Booking.com vezérigazgatója 

Glenn Fogel a Booking.com vezérigazgatója kedd délután levélben kért bocsánatot azoktól a szállásadóktól, akik érintettek voltak a kifizetési botrányban és késve, vagy még a mai napig sem kapták meg a pénzüket.

Ras Al Khaimah és Omán Turisztikai Hivatalainak együttműködése 

A Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hatóság (RAKTDA) és az Ománi Turisztikai Fejlesztési Vállalat (OMRAN Csoport) november 7-én szándéknyilatkozatot írt alá határon átívelő közös turisztikai együttműködésről Musandam kormányzóság - Omán északi része és Ras Al Khaimah emirátus között.

Újabb Michelin-csillagos étterem húzza le a rolót 

Michael Deane északír séf 1997-ben nyitotta meg Deanes EIPIC nevű éttermét, mely egy éven belül meg is kapta a Michelin-csillagot. Most azonban a bezárás mellett döntöttek, mert a működésük túl drágának bizonyul – mind a vendégek, mind az étterem számára.

Rekordbevétel az Emirates-nél 

A légitársaság történetének eddigi legjobb féléves pénzügyi eredményét tette közzé. A cégcsoport 2023-24-es féléves nettó nyeresége 2,7 milliárd dollár, ami 138 százalékkal szárnyalja túl még a tavalyi 1,2 milliárd dolláros féléves rekordnyereséget is.

Rekordokkal zárta az októbert a Budapest Airport 

Októberben is 1,3 millió felett volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo megdöntötte eddigi rekordját, csaknem 20 ezer tonna volt a légiáru mennyisége a múlt hónapban.

Pár hét múlva kezdődik a debreceni karácsonyi vásár 

A Debrecen Advent 2023. november 25-én nyitja meg kapuit és négy héten át várja színes programkínálattal az ünnepre készülőket.

Díjeső a a World Luxury Hotel Awards-on 

Újabb nemzetközi elismerésben részesült a BOTANIQ Turai Kastély: két kategóriában, Luxury heritage hotel és Luxury castle hotel kategóriákban is a kontinens legjobbjának ítélte a szakmai grémium a magyar kastélyszállót.

Kiemelkedő számokat hozott Kelet-Közép-Európa a máltai turizmusban 

2023 első nyolc hónapjában a Máltára érkező turisták száma kis híján elérte a 2 millió főt (1,986k), ami 7,4%-kal haladta meg az eddig rekordernek számító 2019-es év azonos időszakát.

Kiváló borok, különleges ínyencségek 

Az autentikus népi konyha kedvelőinek érdemes résen lenniük és követni a Sváb-sarok, azaz Dél-Bács-Kiskun négy településének közös rendezvényeit.

Megújult utastájékoztatás Kelenföldön 

Mától könnyebben, gyorsabban tájékozódhatnak azok, akik a XI. kerület egyik legfontosabb megállóját érintik utazásuk során.

Grillezésre fel: nincs jobb, mint egy meleg és sült fogás a hideg hónapokban 

Az ősz mindenképpen a legváltozatosabb évszak, hiszen szeptemberben még szinte nyár van, november végére pedig garantáltan beköszönt a tél. A levelek lehullanak, a színes időszak végére minden kopár és ködös. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ilyenkor ne lehetne élvezni a hűvös levegőt. A szezonális változások miatt nem kötelező azonnal a nappaliba vonulni, hiszen ez az évszak kiváló lehetőséget kínál a kültéri grillezésre és sütögetésre.   

2019-et idézték az indián nyár eredményei 

2022 szeptemberéhez képest az ősz első hónapjában közel 10%-kal többen fedezték fel Magyarország tájait.

Tematikus nap a Nobel-díjas magyar író születésnapján 

A Kertész Imre Intézet tematikus nappal, művészettörténeti programsorozattal, könyvbemutatóval és rendhagyó irodalomórával ünnepli a 2016-ban elhunyt, Nobel-díjas magyar író 94. születésnapját csütörtökön Budapesten.

Budapesti kerület az év madárbarát települése 

A pályázat szeptember végén lezárult, amire 34 település adta be a pályázatát.

Mit szólna ehhez Lúdas Matyi? - Nincs jó hírünk Márton-napra 

Társlapunk, az mfor.hu munkatársa, Elek Lenke Márton-nap előtt egy héttel körbejárta a szupermarketeket, és szinte sehol nem volt libahús, még nyak se, ami oly finom levesnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!