Friss

Bárki lehet hegyivezető Magyarországon, csak erről a kuncsaftoknak nem szólnak
Ha részt vett már magyar utazási iroda által szervezett hegymászáson, túrán, ahol magyar hegyivezető kísérte, akkor nem lehetetlen, hogy életveszélyben volt, csak erről senki nem tájékoztatta.
Bébikorallokkal mentik meg a Nagy-korallzátonyt
Az Ausztrália keleti partvidéke mentén húzódó Nagy-korallzátonyt rendszeresen nevezik a tengerek esőerdőjének az ott honos életformák hihetetlen diverzitása miatt. De a klímaváltozás, a környezetszennyezés, illetve az ezek következményeként szinte megállíthatatlanul terjedő invazív fajok miatt a korallzátony hatalmas területeken haldoklik.
Teljesen új szoftvert kapott a Boeing MAX
A Boeing repülőgépgyár üzembe helyezte a közelmúltban két légi katasztrófában is érintett 737 MAX típusú gépek automatikájának új szoftverét, és dolgozik a kezeléséhez szükséges kézikönyvön, írja az MTI.

Sztárséfé a parlamenti irodaház menzája
A New York Kávéház és a Salon étterem séfjének két cége szerződött öt évre az Országgyűlés Hivatalával, így Wolf András vállalkozásai működtetik majd a Kossuth téren épülő parlamenti irodaház menzáját – tudta meg az Mfor.hu.
Bukott a Boeing egy 49 gépes rendelést
Lemondta rendelését az indonéz Garuda légitársaság a Boeingnél. Az üzlet 49 darab 737 Max 8 típusú gépről szólt volna, több mint négymilliárd euró értékben.
Piszkos tizenkettő: új szereplő a legszennyezettebb zöldségek és gyümölcsök listáján
Népszerű zöldség csatlakozott az eperhez a lista élén az Egyesült Államokban.
Megszünteti a fedélzeti árusítást a KLM
Júliustól az európai járatokon, 2020 januárjától pedig már a hosszú távú útvonalakon sem lesz vámmentes holmik árusítása a KLM-nél, a holland légitársaság alternatív megoldásokat keres - írja az AIRportal.hu
Akik nem divatból táplálkoznak mentesen
Mi az a mentes táplálkozás, mely allergéneket kerülik egyre többen itthon, és hogyan lehet megoldani mindezt egészségkárosodás nélkül a hétköznapokban? A Csak a Mentes alapítói és szakértői a hazai helyzetről és személyes érintettségükről nyilatkoznak.

Idegenvezetőre mindig szükség lesz
Második alkalommal tartották meg a Cityrama Idegenvezető Akadémiát (CIA), március 21-én, csütörtökön, az Urban Betyár Étteremben.

A Gozsdu válasza
2019.03.20-án az Indexen megjelent egy cikk, miszerint "Többen állítják, hogy a Gozsdu-udvar biztonsági emberei véresre verték őket januárban". A Gozsdu vezetése az eset mélységéről a cikkből szerezett tudomást. 03.21-én szerkesztőségünek elküldték a cikkben megjelentekre a reakciójukat. A továbbiakban ezt közöljük, változtatás nélkül:
A Singapore Airlines személyre szabottabbá teszi étel-ital kínálatát
2019. május 1-től a – Suites, First és Business osztályok utasok után - már a Premium Economy utasok is élhetnek a választás lehetőségével, vagyis bármely SQ útvonalon is utaznak, előre kiválaszthatják a fedélzeti menüsor főfogását.
Vasárnap van az európai kézműves fagylalt napja
A szép idő beköszöntével a napokban hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. Idén különböző virágok, tiramisu, gyerekeknek szánt kreációk és variegato-fagyik dominálják az osztrák cukrászdák fagylaltpultjait.
Tudjuk, milyen kávét kérnek idén télen-nyáron
A Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég.
(X)
A CBRE Magyarország bejelentette hazai Hotel üzletágát
A 2018-as bevétel alapján a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan- és befektetési vállalata, a CBRE, bejelentette hazai hotel divízióját, amely a növekvő helyi igényekre, valamint a dinamikusan bővülő regionális hotelpiacra reagálva kezdi meg működését.
Új gasztrokoncepció a Marriott konyháján
Magyaros stílusú étterem lett a Budapest Marriott Hotel korábban Peppers!-ként ismert, a magyar vendégek körében is közkedvelt helye: két új séffel, nyolc hetes felújítást követően megnyílt a DNB Budapest, "farmtól az asztalig" koncepcióval.
Egy teljes magyar borvidék áttér ökológiai művelésre
A Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége döntött: 2023-tól a teljes borvidék áttér ökológiai művelésre.
Új vezetők a Danubius Hotels Group értékesítési csapatainak élén
Jelentős szakmai múlttal rendelkező két kolléga, Kristóf Kitti és Bak Enikő veszi át március 18-tól a Flamenco-Budapest és a GelAstEr klaszter értékesítésének vezetését
Falatozz Zölden!
A Falatozz.hu országos ételrendelő portál Falatozz Zölden! néven környezettudatos ételrendelési programot indít, amelynek keretében minden rendelést 100%-osan lebomló csomagolásban szállítanak ki. Ezzel az ország több mint 30 településén válik lehetővé a környezetbarát ételrendelés.
Gyógyászat és turizmus Zalaegerszegen
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési központja 2019. március 29-én második alkalommal rendezi meg az Egészségturizmus Kiállítás és Konferenciát.
Víz Világnapja a Lukács fürdőben
Március 22-én, a Víz Világnapja alkalmából pezsdítő programok széles választéka várja korosztálytól függetlenül a vendégeket Budapest történelmi fürdőiben. A programok központja idén a történelmi hagyományokkal rendelkező Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda.
30 szálloda 42 szobájában kukkolták a vendégeket
10 dél-koreai város 30 szállodájának 42 szobájában talált a rendőrség rejtett kamerákat, amelyek a vendégek tudta nélkül készítettek róluk felvételeket, amit aztán valós időben követhettek a neten az ezért fizető felhasználók.
Március 22., péntek a Víz világnapja
Március 22., péntek a Víz világnapja. Ebből az alkalomból következő lapszámunkat a víz jegyében készítjük, a vízzel, hazai folyó- és édesvizeink élővilágával kapcsolatos információkkal, víz melletti legjobb szálláshelyekkel, gasztropontokkal, vizes utazásokkal. Már alig várjuk, hogy megjelenjen! :)
Bőven ehetnénk pulykát, de nem eszünk eleget
A pulykaágazat helyzete a tavalyi nem túl kiemelkedő év ellenére stabil, ugyanakkor a versenyképességének növelése és a fogyasztásösztönzés döntő jelentőségű a jövő szempontjából – derült ki a Magyar Pulykaszövetség évértékelő sajtóebédjén, amelynek a B-terv Lakásétterem adott otthont. Az elmúlt években tapasztalható hullámok ellenére is sikeres nehézipari erőt képvisel az ágazat a baromfiiparon belül.
Nyárra új mosdók és ivókutak is lesznek a repülőtéren
Elkezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján és a SkyCourtban lévő mosdók teljeskörű felújítása. A Budapest Airport nem csak felújítja, hanem jelentősen bővíti is a mosdók területét; ezzel még a nyaralási szezon előtt elkészülnek. Az új mosdóblokkok mellett ivókutak is várják majd az utasokat a terminálon.
A MUISZ-szal közös védjegy kialakítását javasolja a FEOSZ
Nagy érdeklődés kísérte a MUISZ idei első üzleti reggelijét. A rendezvénysorozat során előadások és szakmai beszélgetések formájában vitatják meg a szövetség tagjai az utazási szektor aktuális kérdéseit. Az első alkalommal fogyasztóvédelemről és kommunikációról kaphattak képet a résztvevők a Rudas Bistro-ban.
Milliárdokat hoznak a magas minőségű kulturális rendezvények Magyarországnak is
Nem feltétlenül azért jönnek Budapestre a turisták, mert Magyarország olcsóbb hely egyes versenytársainál. A magas minőségű kulturális rendezvények is hozzájárulnak ahhoz, hogy milliók legyenek kíváncsiak Budapestre.
Online Utazási Expo másodszor
Második alkalommal kerül megrendezésre az Online Utazás Expo, amely főként hazai szálláshelyek, utazási irodák, különböző régiók turisztikai egyesületei számára kínál jutalékmentes értékesítési és bemutatkozási lehetőséget.
Egyiptomi szezonkezdet az Anubis Travelnél
Március 10-én teltházzal elindult az Anubis Travel első egyiptomi charterjárata a Vörös-tengerhez, Hurghadára.
9 szálloda kap kúra védjegyet Hévízen
2015-ben Hévíz saját védjegyet hozott létre a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra (HTK) hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.
A korlátlan fogyasztás veri a fitneszhasználatot
Van igény az egészséges konyhára, mégis 1-3 kiló felesleget szedünk magunkra nyaralás alatt – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Bár a többség általában legalább heti 1-2 alkalommal edz, az úti cél kiválasztásakor a sportolási lehetőség csupán tízből egy vendég számára fontos. A fitnesz, wellness nemcsak az egészségi állapotunkat, de a szerelmi életet is pozitívan befolyásolhatja: tízből hárman kaptak már rajta romantikázó párt a forró szaunakabinban.
Szlovénia egész évben
Déli szomszédunk egyre népszerűbb a magyar utazók körében, de a sípályák és a tengerpart mellett az ország számos pontja is izgalmas célállomás lehet számukra – derült ki március 19-én, a tíz szlovén turisztikai szolgáltató részvételével, az Aviareps által szervezett road-show budapesti állomásán.
Online szálláshelyfoglaló rendszer indul a magyar utaztatóknak
Az Emerging Travel Grouphoz tartozó RateHawk.com, az utazási szakembereknek, utazási irodáknak és vállalati utazásszervezőknek készített online rendszere, most már a magyar piacon is elérhető. A RateHawk.com oldalán világszerte 220 ország több, mint 1 millió szálláshellye foglalható online az utazásszervezők számára.
Indul az NTAK, hotelboom, újragondolt MÜPA
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) indításának részleteiről, lehetséges áfacsökkentésről, valamint egy újragondolt Müpáról is hallottunk a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavaszi közgyűlésén, március 20-án, a Danubius Hotel Arénában. A közgyűlés végén az MSZÉSZ 2018. évi mérleg beszámolóját is elfogadták.
Pécsi az Év fája Európában
A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája - tudatta brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány nevű szervezet kedden.
A magyar kormány nem támogatja
Ezért igyekszik elérni, hogy az unió engedélyezze a saját célra történő pálinkakészítés adómentességét – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek ülésén - írta meg a Magro.hu.
Sztárolt élelmiszerek a világban
Ha az élelmiszerek között is lennének celebek, az avokádó, a quinoa, a goji-bogyó, a fodros kel vagy a chia mag biztosan igényt tarthatna erre a címre. De miért pont ők hódították meg a világot, miért nem a szintén egészséges répa?
Januárban közel 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek
A tavalyi történelmi rekordév után 2019 elején is folytatódott a vendégek számának növekedése Magyarországon. Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma közel azonos maradt, a szálláshelyek közel 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest.
Korallzátonyokat találtak az Adriában
Korallzátonyokról inkább Ausztráliára vagy a Karib-tengerre szoktunk asszociálni, a mostani felfedezés azonban sokkal közelebb van hozzánk, itt, az Adriai-tengerben. Ezért, ha nem is egyedi, de mindenképpen érdekes, hogy Olaszországban, Monopoli város közelében, találtak egy 2,5 kilométer hosszú korallzátonyt.
Világhírű nomád séf Budapesten
A San Pellegrino által a 10 legjobb fiatal skandináv séf közé választott mexikói származású tehetség, Santiago Lastra Rodriguez hamarosan Londonban nyitja meg éttermét, előtte azonban még Budapesten mutatja meg stílusát. A helyszín a St. Andrea Restaurant, a világhírű séf magyar partnere pedig Barna Ádám.
Kibővítette charter kínálatát a Neckermann
A Neckermann idén nyárra tovább bővítette charter járatait a legnépszerűbb tengerparti desztinációkra. Amellett, hogy megnövelték a kapacitást a meglévő dátumokra, újabb időpontokat is elérhetővé tettek Rodoszra, Korfura és Krétára. Nyári charterkínálatuk új desztinációval is bővült: Kos szigete budapesti indulású charter járattal csak a Neckermann-nál érhető el.
Parkolók és hosszú hétvégék a Budapest Airporton
Újabb 670 parkolóhely megnyitását tervezi a Budapest Airport idén június első felére, mert az már a mostani hosszú hétvégén kiderült, hogy az utazóknak megnövelt parkoló kapacitásra van szükségük.
Járt már a szabadkőművesek titkos pesti találkozóhelyén?
Ha nem, most megteheti, mert abba az ötcsillagos hotelbe invitáljuk, amely a napokban nyílt meg, páratlanul különleges atmoszférával: itt rendezzük áprilisi Horeca Meetup szakmai programunkat - jöjjön, tartson velünk!
Ahova sok pénzzel érdemes elindulni
Az Economist Intelligence Unit minden évben listát készít arról, hogyan viszonyulnak egymáshoz a világ nagyvárosai a megélhetési költségek szempontjából. A világ tíz legdrágább városa között főleg európai és ázsiai városok vannak: idén a legdrágább város Párizs, Szingapúr és Hongkong lett holtversenyben.
Repüljön Kassáról!
Szlovákia második legnagyobb városa nem csupán a városlátogató turisták kedvelt célpontja, dinamikusan fejlődő repülőterének köszönhetően a távolabbi tájakra utazók kiváló kiindulási pontja lehet - tudtuk meg a Turkish Airlines és a légikikötő közös programján.
Morzsi igen, babuka nem
Nagy felháborodást váltott ki, amikor a szóbeszéd tárgya lett, hogy a Moki's Goodies nevű hamburgi kávézó házirendjében az szerepel: „a kutyák a teraszig bejöhetnek, a hat év alatti gyerekek egyáltalán nem".
Kihívás 3.0 - mit tudunk tenni a Földért?
Idén március 30-án lesz a WWF Föld Órája, azonban fontos, hogy környezetünkkel ne csak ezen a napon, ebben az egy órában törődjünk. A Föld Órája alkalmából indított négyhetes kihívássorozattal a WWF Magyarország azt kívánja elérni, hogy a fenntarthatósági tippek közül mindenki kiválassza azokat, amelyeket tartósan át tud ültetni mindennapjaiba. A tippeket alkalmazva kevesebbet pazarolunk és szennyezünk, ezáltal mi is hozzájárulunk a természet megóvásához. A kihívások harmadik hetébe léptünk: ezúttal a fenntartható háztartás van terítéken.
Felvirágzik a hazai természetjárás
Hét európai uniós pályázat elnyerésével közel 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást fordíhatnak a konzorciumi partnerek a hazai természetjárás feltételeinek javítására. A Magyar Természetjáró Szövetség a támogatások kizárólagos kedvezményezettje, a területileg illetékes erdőgazdaságokkal konzorciumban hajtja végre a feljlesztést. A fejlesztésekben 12 konzorciumi partner 217 helyszínen és 354 projektelemen dolgozik.
Gasztrojáték - kortárs ételfotó és - styling
Az étkezési kultúrához a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum gyûjteménye számos ponton kapcsolódik, éppen ezért a múzeum fontos feladatának tartja az e területen fellelt történelmi, történeti források, dokumentumok megôrzése mellett a gasztronómia mûvészeti értékeinek bemutatása is. Ilyen értéket képviselnek a gasztrodesign sajátos ágát reprezentáló fotómûvészeti alkotások is.