A fesztivál elmarad, de senki nem marad kürtöskalács nélkül

Kürtőskalács Fesztivál helyett Tematikus kürtőskalács-hétvégékkel készül az erdélyi finomság rajongóinak a Vitéz Kürtős csapata

Augusztus 15-től a Kürtőskalács Fesztivál ínyenc attrakciói az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában elevenednek meg: Glutén- és Tejmentes Hétvége, Vegán Hétvége, Ínyencségek Hétvégéje és minden, mi szem-szájnak ingere… „ néven.

Az idei évben a járványhelyzet okozta korlátozó intézkedések miatt az októberi Kürtőskalács Fesztivált ugyan nem tudják megtartani a megszokott körülmények között a szervezők, de szeretnék, ha más formában mégis találkoznának a Fesztivál különlegességeivel a kürtőskalács kedvelői.

Ezért augusztustól egészen október végéig különféle tematikus hétvégékkel örvendeztetik meg az erdélyi finomság rajongóit.

A program helyszíne pedig az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda lesz a Városligetben.”,  mondja András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

„Augusztus elején már szerveztünk egy GM és TM Hétvégét, glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsainkkal vártuk az érdeklődőket. Mivel ez az alkalom rendkívül népszerű volt és sok pozitív visszajelzést kaptunk, arra gondoltunk, hogy idén újragondoljuk a Kürtőskalács Fesztivált, és ha mi nem is mehetünk a közönséghez, akkor házhoz hozzuk a Fesztivál különlegességeit. A GM és TM Hétvégén túl készülünk Vegán és Bio Hétvégével, Különleges Ízek és Ínyencségek Hétvégéjével és egyéb tematikus napokkal”, teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója. 

Forrás: Just Creative


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.