A fesztivál elmarad, de senki nem marad kürtöskalács nélkül

Kürtőskalács Fesztivál helyett Tematikus kürtőskalács-hétvégékkel készül az erdélyi finomság rajongóinak a Vitéz Kürtős csapata

Augusztus 15-től a Kürtőskalács Fesztivál ínyenc attrakciói az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában elevenednek meg: Glutén- és Tejmentes Hétvége, Vegán Hétvége, Ínyencségek Hétvégéje és minden, mi szem-szájnak ingere… „ néven.

Az idei évben a járványhelyzet okozta korlátozó intézkedések miatt az októberi Kürtőskalács Fesztivált ugyan nem tudják megtartani a megszokott körülmények között a szervezők, de szeretnék, ha más formában mégis találkoznának a Fesztivál különlegességeivel a kürtőskalács kedvelői.

Ezért augusztustól egészen október végéig különféle tematikus hétvégékkel örvendeztetik meg az erdélyi finomság rajongóit.

A program helyszíne pedig az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda lesz a Városligetben.”,  mondja András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

„Augusztus elején már szerveztünk egy GM és TM Hétvégét, glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsainkkal vártuk az érdeklődőket. Mivel ez az alkalom rendkívül népszerű volt és sok pozitív visszajelzést kaptunk, arra gondoltunk, hogy idén újragondoljuk a Kürtőskalács Fesztivált, és ha mi nem is mehetünk a közönséghez, akkor házhoz hozzuk a Fesztivál különlegességeit. A GM és TM Hétvégén túl készülünk Vegán és Bio Hétvégével, Különleges Ízek és Ínyencségek Hétvégéjével és egyéb tematikus napokkal”, teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója. 

Forrás: Just Creative


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.