hirdetés

Startvonalnál a siófoki medical hotel építkezés

Siófokon mindig történik valami. Most például bemutatták, hogy áll az a négycsillagosnak tervezett szállodai beruházás, amelyet, a tervek szerint, késő ősszel adnak majd át.

hirdetés

Az SH-Fejlesztő Kft. kivitelezésében új egészségturisztikai beruházás készül rohamléptekkel a tó partján. A Siófok Medihotel nevű legújabb szálláshely kialakításához az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi terv keretében közel egymilliárd forint támogatással járult hozzá.

A ház tulajdonképpen az alaposan lepukkant Hotel Yacht Klub teljes felújításával és kibővítésével jön létre, a régi szállodát az építkezés idejére lezárták, szobái teljes felújításon esnek át. Mellette, szorosan egybeépülve épül közben az új szárny, ahol 38 erkélyes szobát, a régiben pedig a meglévő 28-hoz még 3 szobát alakítanak ki, és közös recepcióval, lobbival, étteremmel, wellness és konferencia résszel nyílik majd meg – feltehetőleg év végéig – a teljes ház.

Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere és Waller Kornél, a hotel ügyvezető igazgatója
Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere és Waller Kornél, a hotel ügyvezető igazgatója

A házbejárással egybekötött rendezvényen Siófok alpolgármestere, Hamvas Péter elmondta, városukban 25 ezere ember él, azonban a turisztikai szezonban Siófokon közel 1 millió vendégéjszakát regisztrálnak. És épp a szezonalitás megszüntetésének egyik módja, ha olyan kínálattal rendelkezik a város, mint például a most készülő, egész évben nyitva tartó és vendégeket hozó medical hotel. Több szállodai fejlesztéshez adott a város, az állam hozzájárulást, így segítve pl. Az Azur, a Rsidence és a Vértes hotelekben a megújulást. Ezen kívül Siófokon ez év áprilisában átadtak egy másik medical hotelt (ez egy ayurvédikus tematikával épült, ukrán tulajdonú gyógyhotel), majd június végén a szállodasoron egy újabb 4 csillagos szállodát. Vasúti fejlesztésről, út illetve aluljáró építésről is hallhattunk, amely szintén megkönnyíti a városban lakók és az odaérkezők életét.

Majd a készülő hotel ügyvezető igazgatója, Waller Kornél mutatta be a a beruházás részleteit. A fiatal szakember a kiváló lokációt, a tó közelségét, a két ház összeépítésének előnyeit mutatta be, és elmondta, 4 szinten, 70 szobában 205 férőhellyel bővítik a város vendégváró lehetőségét. 440 nm2 lesz az épülő egészségügyi részleg (nem az OEP által finanszírozott gyógyellátásra készülnek), 360 nm2-en alakítják ki a wellness részt. A ház nagy durranása pedig a legfelső szinten, lélegzetelállító panorámával rendelkező konferenciarészleg lesz, ahol 500 nm2-en, össze- és szétnyitható tárgyalók, corporate helyiségek lesznek.

Eldőlt, hogy a házat a Service4you üzemelteti majd, a ház belső arculatának, kék, szürke, sárga színvilágának kialakításáért a Kroki Stúdió felel.

Hamvas Péter a sajtótájékoztatón
Hamvas Péter a sajtótájékoztatón

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk