hirdetés

Aludobozba kerülnek a kisüveges kiszerelésű borok

A brit illetőségű Waitrose&Partners bejelentette, hogy január 15-től a kisüveges kiszerelésű borai nagy részénél az üvegcsomagolást alumíniumra váltja át.

hirdetés

Az elmúlt évben az áruházlánc vásárlói közel hárommillió üveg kis kiszerelésű bort és gyöngyözőbort vásároltak. Közleményében a Waitrose azt is jelezte, hogy a csomagolás megváltoztatásával 300 tonnányi üveggel kevesebbet fog felhasználni, írja a European Supermarket Magazine nyomán a Store Insider szakportál.

A kezdeményezésből kimaradnak ugyanakkor az eredetvédett termékek: a Champagne, a Prosecco, a Cava, és a Rioja, itt jogilag nem oldható meg az eltérő csomagolás. 

Depositphotos
Depositphotos
 

„Boldogan álltunk az élére ennek az úttörő kezdeményezésnek, ezzel is megkönnyítve vásárlóinknak a hulladékcsökkentést. Az aludobozok nem csak jóval könnyebbek, mint az üveg, hanem előállításukkor is mindössze feleannyi szén- dioxid keletkezik. Ráadásul bármennyi alkalommal újrahasznosítható” – mondta az üzletlánc alkoholos italokért felelős beszerzési menedzsere, a Master of Wine minősítéssel is rendelkező Barry Dick. Hozzátette, hogy az aludobozos kis kiszerelésű bor remek választás azoknak, akik mérsékelten, felelősséggel szeretnének alkohol fogyasztani akár egy pikniken akár más társasági eseményen.

A teljes cikk ITT található.

(forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk