hirdetés

Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait - közölték a szervezők  a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere szerint a nagyerdei Békás-tó partján immár hatodik alkalommal megrendezendő fesztivál nemcsak remek nyárestéket kínál, hanem egyfajta találkozási pont is a város és a magyar gasztronómia között. Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: a július 1-3. között zajló fesztiválon 43 étterem - a hazaiak mellett egy székelyföldi bisztró -, két-két kávézó, illetve cukrászda, valamint nyolc italkóstoló várja majd az érdeklődőket. A fesztivál családi program lehetőségét is kínálja: amíg a szülők kóstolgatnak, a kicsiket gyereksarok várja sok-sok játékkal, könyvvel és felkészült pedagógusokkal - fűzte hozzá.

Fotó: debreczinergourmet.hu
Fotó: debreczinergourmet.hu

Mészáros Réka szerint a programkínálat legmerészebb elemének minden bizonnyal a tonhalbontó show ígérkezik, ahol egy másfélmillió forint értékű, kétszáz kilogrammos tonhal kerül a séfasztalra. Lesz grillakadémia, ahol az érdeklődők a grillezéshez kapnak majd használható ötleteket, a fesztivál színpadán pedig neves séfek tartanak főzőbemutatókat. Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje és Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf, a BOTANIQ Turai Kastélyban található Clarisse konyhájának vezetője egyaránt kiemelte, hogy az idei tematika, az erdő, számos kreatív megoldási lehetőséget nyújt az ételkészítőknek mind a különféle erdei gombák, mind a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek felhasználásában.

A gourmet fesztivált ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) iránymutatásával rendezik meg. A SVÉT szervezete fogja össze a magyarországi nívós vidéki gasztronómiát, éttermeket és bisztrókat, továbbá a stílusos vidéki szállodákat, vendégházakat, de cukrászatok, kisüzemi sörfőzdék és pékségek is tagjai a szervezetnek - hangzott el a tájékoztatón.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk