Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait

Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait 

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait - közölték a szervezők  a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.
Óvatosan a túrázással a hazai erdőkben!

Óvatosan a túrázással a hazai erdőkben! 

Ugyanis most kezdődött a vaddisznók ellési időszaka. És az anyakoca igencsak támadós kedvében van a kismalacai védelmében.

Mi fán terem az erdő? 

Az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával „Mi fán terem az erdő?” címmel indított három héten át tartó, szakembereket megszólaltató kampányt. 

Nézegessen kíváncsiskodó farkaskölyköt a Bükkben! 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. egyik munkatársa készített felvételt egy farkaskölyökről augusztus 3-án, dél körül, valahol a Bükk-hegységben.
Hazánk egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükkben

Hazánk egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükkben 

Védett területen álló, 180 éves erdőt vágtak ki a Bükki Nemzeti Parkban. A WWF Magyarország szerint a természetvédelmi oltalom alatt álló állami erdőterületeken zajló fakitermelés jelenlegi gyakorlata fenntarthatatlan, ezért átfogó szakmai megoldásra lenne szükség.
Buszvezetők figyelem!

Buszvezetők figyelem! 

A következő egy hónapban fokozott figyelmet kér az autósoktól az Országos Magyar Vadászati Védegylet, mint a vadászatra jogosult szervezetek érdekképviselete. Ezen időszakra esik az őzek násza. Az üzekedés alatt az állatok nappal is aktívak, figyelmetlenek, és gyakrabban ugorhatnak ki az útra, ezzel növelve a balesetveszélyt.

Százéves erdők Magyarországon 

Minél idősebb egy erdő, annál inkább várható, hogy gazdag élővilágnak ad otthont. Turisztikai vonzerejük sem lebecsülendő - hiszen ki ne részesítené előnyben kirándulásai során a vadregényes tájakat, melyek külön színfoltjai lehetnek az öreg erdők, mesebeli formájú és méretű fákkal. A tölgyerdők természetvédelmi kezelését megalapozó nemzetközi projektünkhöz kapcsolódva a magyarországi "százéves" erdőkről adunk körképet.
Látott már zöld küllőt, vagy fekete harkályt?

Látott már zöld küllőt, vagy fekete harkályt? 

A Madarak és Fák Napját május 10-én, ma ünnepeljük. Ez adta az apropót arra, hogy az ünnep előtti napon terepbejárásra hívja a WWF Magyarország csapata a szakújságírókat a Kelet-cserháti Tájvédelmi Körzetben található garábi tölgyesbe. Felhasználták az alkalmat arra is, hogy bemutassák a Life4Oak Forests című projektet, amely a LIFE Nature program keretében az Európai Unió támogatásával és a Földművelésügyi Minisztérium társfinanszírozásával valósul meg.
Törvénymódosítással növelik az erdőterületet

Törvénymódosítással növelik az erdőterületet 

Javulhatnak a természeti, környezeti állapotok is.
Fiatalok ültetik tele fákkal Bécset

Fiatalok ültetik tele fákkal Bécset 

Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben az elmúlt 32 évben több ezer fát ültettek a minden ősszel megrendezett "Fiatal bécsiek erdeje" akció keretében. 1984 óta összesen 64 hektárral nőtt az erdőterület a programnak köszönhetően.

Bécs, az erdők városa 

European Forest City címmel tüntették ki az osztrák fővárost, amelyet egy éven át viselhet. A díjat évente ítélik oda egy-egy európai városnak, amely sokat tesz az erdők védelméért.

Egymillió facsemetét ültetnek a Pilisi Parkerdőben 

Az őszi csemeteültetésekkel elkezdődött a tavaly decemberi jégkár miatt megsérült erdőterületek megújítása a Pilisi Parkerdő területén. Az első facsemetéket a legnagyobb újratelepítést igénylő valkói erdészet területén ültették el kedden.

Hamarosan megtudhatja, hogyan születnek és vándorolnak erdeink 

Országszerte több mint 150 programmal várja az érdeklődőket az Erdők Hete.

Kirándulók, figyelem: erdőlátogatási tilalom a Vértesben és a Gerecsében 

A Vértesi Erdő Zrt. szeptember 10-től egy hónapig korlátozza az erdőterületek látogatását a Vértesben és a Gerecsében a vadászbalesetek és a vad-gépjármű ütközések elkerülése érdekében - olvasható a társaság honlapján.

Növekedett a hazai erdők területe 

Az utóbbi időben javult az ország környezeti állapota és növekedett az erdők területe, de még így is sok a teendő ezen a területen, nemcsak a szakemberek számára - hívta fel a figyelmet földművelésügyi miniszter az Erdők Világnapja alkalmából tartott, hétfői budapesti kitüntetési ünnepségen.

Csak civil összefogással lehetséges a hazai erdőkárok enyhítése 

Az állami támogatás mellett civil összefogást sürget Áder János köztársasági elnök a tavaly decemberi ónos eső és az azt követő jegesedés okozta erdőkárok enyhítésére. Az államfő azt kérte a közmédiától, fordítson kiemelt figyelmet e civil összefogásra.

Nincsenek biztosítva a magyar erdőink 

A több mint kétmillió hektárnyi magyarországi erdőből kevesebb mint 100 ezer hektár biztosított, a tavaly decemberi jégkár miatt a biztosítói kárkifizetés biztosan meghaladja a díjbevételt - mondta Póczik András, a főleg mezőgazdasági biztosításokkal foglalkozó Agape 2000 Kft. alkusz cég ügyvezetője az MTI-nek.

Százmilliárd forintból fejlesztik a hazai erdőket 

Mintegy százmilliárd forint jut a következő hét évben az erdők fejlesztésére uniós forrásokból - hangzott el az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) húszéves jubileumi ülésén csütörtökön, Sopronban.

Megtelepedett Nógrád megyében a barnamedve 

Az ez évi adatok alapján bebizonyosodott, hogy Nógrád északi részén, illetve a Heves megyével szomszédos területeken megtelepedett az európai barnamedve (Ursus arctos arctos).

Barangoljon a természetben Budapesten és környékén! 

Egyre több megszépült erdő várja a kirándulókat Budapesten.

Erdei élmények a mobilon 

Ingyenesen felhasználható, okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható mobilalkalmazást fejlesztett a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

Vadmacska bukkant fel a budai erdőkben 

Nem mindennapi ragadozóval találkoztak a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei – egy dühös és ijedt vadmacska kuporgott az élve fogó csapdában, melyet a fővárosban megjelenő rókák befogására állítottak fel. A ritka jószággal elsőként találkozó erdész először látott vadmacskát Budapesten.

Megnyílnak az erdők a lakosság számára 

2013. május 23-án Veszprémben, a Városháza Kossuth-termében Tengerdi Győző, a HM VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartott az erdőgazdaság közjóléti fejlesztéseiről és beruházásairól. A rendezvényen köszöntőt mondott Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Az eseményt megnyitotta Dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő. 

Több erdei utat használhatnak a jövőben a lovasok 

Az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága egyhangúlag támogatta az erdőkről, az erdők védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény módosítását hétfőn, amely így a jövőben megengedő módon szabályozná a lovasok mozgását az erdőkben.

Vasváron felújították a Szentkúti Parkerdőt 

Negyvenkétmillió forintot fordított Vasváron a Szentkúti Parkerdő felújítására a Szombathelyi Erdészeti Zrt. - mondta el az MTI érdeklődésére csütörtökön Mesics Zsuzsanna, a társaság kommunikációs munkatársa.

Kisvasutak Napja a Börzsönyben 

A Magyar Turizmus Zrt. idén tavasszal indította „Kisvasútra fel!” kampányát, hogy erősítse azt az üzenetet, hogy az erdő mindenkié. Az ott található turisztikai attrakciók, látogatóközpontok, erdei iskolák, tanösvények és kisvasutak nagyszerű kikapcsolódást kínálnak a kirándulóknak.

Tűz pusztít Spanyolországban 

Ezreket evakuálni kellett a Spanyolország kedvelt üdülőterületén, Valenciában pusztító tűzvész miatt. 

Zöldbe borítja Törökországot a Turkish Airlines 

Minden két év alatti gyermek után, aki a Turkish Airlines járatain utazik, egy facsemetét ültet el Törökországban a légitársaság. 

Erdei turisztikai központ Napkoron 

Erdei turisztikai központot avattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron pénteken, a létesítmény erdészeti, vadászati, természetvédelmi és kulturális idegenforgalmi rendezvények helyszíneként működik a jövőben.

Igazi turista paradicsommá fejlesztik a Szalajka-völgyet 

A turisták körében Budapest után hazánk egyik leglátogatottabb része a szilvásváradi Szalajka-völgy, ahol évente 5-600 ezer látogató fordul meg. A nagy érdeklődésre tekintettel döntött úgy a völgyet kezelő Egererdő Zrt. vezetése, hogy pályázattal, külső források bevonásával fejleszti tovább a Szalajka-völgyet

Erdőírtás ellenes projektet támogat az Air France Madagaszkáron 

A klímaváltozás hatalmas kihívásával szembesülve az Air France 2008 óta támogat egy erdőírtás ellenes projektet Madagaszkáron.

Négy új turisztikai attrakció Nógrádban 

Szeptember 30-án négy helyszínen, Balassagyarmat-Nyírjesen, Diósjenőn, Hollókőn és Szendehely-Katalinpusztán összesen közel 574 millió forint értékű turisztikai beruházást adnak át. Az erdei környezetben elkészült turisztikai attrakciókhoz közel 500 millió forint pályázati forrást biztosított a Magyar Állam és az Európai Unió az Észak-Magyarországi Operatív Programon keresztül.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!