hirdetés

Az Év bora a METRO-nál

A METRO Cash & Carry 2008 óta évente megrendezi borversenyét, amelyen minden alkalommal neves borszakértők zsűrizésében választják meg „az év borát”. Idén az olaszországi Cantina Tollo pincészet két bora, a „Montepulciano d’Abruzzo” és a „Trebbiano d’Abruzzo” érdemelte ki a rangos címet. A hamarosan a METRO-ban is kapható díjnyertes borok többfordulós nemzetközi borász- és sommelier kóstolókat követően nyerték el „Az Év bora 2011” címet.

hirdetés

„Az Év bora” verseny a METRO Cash & Carry borstratégiájának szerves része, amelynek fókuszában idén Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Németország legfőbb borvidékei álltak. A METRO borstratégiájának további eleme, hogy a nagykereskedés 9 országban már bevezette a „Wine Humidor” nevű borhűtő rendszer alkalmazását is, amelynek lényege, hogy a prémium kategóriájú borokat a számukra legmegfelelőbb, állandó 16 fokos hőmérsékleten, 60-70 százalékos páratartalmon tárolják az áruházakban.

„Az Év bora” verseny zsűrijében helyet foglaló vezető borászok és sommelier-k döntésüknél a szüretelési technika és a stílus mellett a nemzetközi piaci kínálatot, valamint az árat is figyelembe vették. Mindkét díjnyertes bor, a „Montepulciano d’Abruzzo” és „Trebbiano d’Abruzzo” is Abruzzo patinás borvidékéről származik, ahol az adriai szellő, a majellai szél és a napsütötte déli lejtők olyan mikroklímát hoznak létre, amely különösen kedvez a szőlőtermesztésnek. A Cantina Tollo pincészet egy világszerte elismert borászat, amelyet nemrégiben „2010 legjobb európai bortermelőjének” választottak a rangos borversenyen, a MUNDUSVINI-n.

A „Montepulciano d’Abruzzo” megtestesíti a vidék esszenciáját. A szilva és a fekete cseresznye aromája a legjobb és legrégebbi szőlőültetvényekről származó, rendkívüli eleganciát nyújtó Montepulciano szőlővel párosulva együttesen hozza felszínre a borvidék kincseit. A „Trebbiano d’Abruzzo” különösen összetett aromája virágos jegyekkel és egzotikus gyümölcsös árnyalattal egy igazi Trebbiano bor.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai