hirdetés

Ezek a legjobb pálinkák az idén

Átadták a Brillante-2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

hirdetés

2023 legeredményesebb bérfőzdéje a felsőzsolcai Mámor Pálinkaház lett. A legeredményesebb bérfőzető a tavalyi díját megismételve Guba Krisztián lett; a legeredményesebb magánfőző díját pedig az Ádám és Éva nevű pályázó érdemelte ki. A legjobb magánfőzött párlat Székely Tamás Meteor meggypárlata lett; aki kiérdemelte az Év meggypálinkája/párlata címet is, mivel idén az év gyümölcse a meggy volt. A legeredményesebb kereskedelmi főzde a kosdi Lunczer Pálinkaház lett; a 2023 legjobb kereskedelmi pálinkája címet pedig a Sáppusztai Pálinkafőzde piros vilmoskörte pálinkája érdemelte ki a szakmai zsűri döntése alapján - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Fotó: gyulaipalinkafesztival.hu
Fotó: gyulaipalinkafesztival.hu

A korábbi évekhez hasonlóan a fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdettek, illetve arany, ezüst és bronz minősítéseket osztottak ki. A versenyre idén rekordszámú nevezés, 1178 minta érkezett, ami jelentősen túlszárnyalta a tavalyi 990-et. Kereskedelmi forgalomban kapható pálinkákból mintegy 130, bérfőzetett párlatból csaknem 290, míg magánfőzött párlatból 758 mintát küldtek be a megmérettetésre. Magyarországról 1028 minta, Romániából 89, Szlovákiából 48, Szerbiából 6 párlat, míg Horvátországból 6 minta érkezett. A legtöbb párlat idén ismét szőlőből és szőlő eredetű termékekből érkezett, szám szerint 257, amelyet az alma követ 251 mintával. Az év gyümölcséből, a meggyből 106 minta érkezett. A rangos szakmai zsűri az illatot, ízlelést, harmóniát vizsgálta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk