Gasztropiknik a Balaton közepén

A Balatoni KÖR stílusosan a tavon, a Szántód és Tihany között cirkáló kompon zárta az egész évben nyitva tartó Balatont hirdető 2018/2019-es Gasztropiknik sorozatot.

A minőségi szolgáltatást nyújtó vendéglátókból alakult Balatoni KÖR, amely a télen-nyáron nyitva tartó Balaton mellett tette le a voksát, 2018 őszén hívta életre az öt állomást bejáró Gasztropiknik rendezvénysorozatot. Az idei program a korábbi helyszínek, Sümeg, Balatonlelle, Badacsony, Csopak és Köveskál után a szántódi révből induló kompon zárult: a Balatoni KÖR vendéglátóinak kínálatát a Budapest Bár zongoristája, Ökrös Károly zongorajátékának kíséretében, a Balaton közepén élvezhették a vendégek.

Az évad utolsó rendezvényén debütált a Balatoni KÖR friss, térképes „Kóstold körbe“ kiadványa is, amely a tagok, 50 ikonikus vendéglátóhely bemutatásával a vendégek tájékozódását segíti. A Balatoni KÖR tagjai olyan minőségi szolgáltatást kínáló vendéglátók – éttermesek, borászatok, cukrászdák, pálinkafőzők, szállásadók –, akik fontosnak tartják az egész éves nyitva tartást. Ezért a szervezők a gasztropiknik rendezvénysorozat időpontjait az eddig leginkább fókuszban lévő nyár helyett az őszi-téli napokra időzítik. Az események célja, hogy a közönség megismerje a tagok által kínált ételeket-italokat, szolgáltatásokat, és tudatosuljon bennük, hogy mindez immár egész évben elérhető.

A Balatoni KÖR filozófiájának része, hogy helyi alapanyagokkal, helyi szolgáltatásokra alapozva tegyék vonzóvá a régiót. Szellemiségük szerint a tagok egymást is előszeretettel ajánlják, mint olyan megbízható, minőségi szolgáltatókat, akiknél a Balaton kínálta élményeket csalódás nélkül élvezhetik a vendégek. A Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozata 2019/2020-ban is folytatódik: a második évad újabb hat állomása Sümeg (2019. szeptember 28.), Badacsony (2019. november 30.), Balatonlelle 2019. december 7.), Zamárdi (2020. január 25.), Balatonfüred (2020. február 29.) és Köveskál (2020. március 21.) lesznek.

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.