Három Michelin-csillag után a hamburgerező a kihívás?

Három Michelin-csillagos marbellai éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf. A 42 éves sztárszakács alig egy hónappal azután tette közzé döntését a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését, amellyel a nevét viselő étterem lett Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye.  

 "Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?" - nyilatkozta a La Vanguardia című napilapnak azután, hogy bejelentése nagy feltűnést keltett. A séf arról vallott, hogy húsz csúcsgasztronómiában eltöltött év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára elérhetők, 15-20 eurós (4800-6500 forint) fogásokban gondolkodik.

Véleménye szerint Spanyolországban időszerű lenne egy újabb gasztronómiai forradalom, mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között.


Marbellai étterme jövő év októberében zár majd be, és steak house lesz belőle, amely elsősorban hamburgerek kínál majd.Dani García emellett tovább bővíti BiBo nevű középkategóriás étteremhálózatát, Marbella és Madrid után Dohában nyit újabb vendéglátóhelyet.

"Elviszem az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzelésemet a világ minden sarkába" - nyilatkozta

Úgy hírlik, hogy a jövőre nyíló madridi Four Seasons szálloda éttermét is rábízzák majd.


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.