hirdetés

Itt vannak a krízishelyzetben is helytálló felelős vendéglátóhelyek

A Felelős Gasztrohős Alapítvány a Netpincér támogatásával február elején elindította a Gasztrohős és Netpincér Díj 2021 - Felelősen a krízishelyzetben versenyét. A díjjal olyan vendéglátóhelyeket jutalmaznak, amelyek a nehéz helyzet ellenére is környezetileg, társadalmilag felelős megoldásokkal, kreatív ötletekkel vészelik át ezt az időszakot. Március 1. és 14. között a  jelentkezők közül a vendégek is kiválaszthatják kedvencüket, dönthetnek, ki legyen a közönségszavazás nyertese.

hirdetés

A díjra több mint 50 nevezés érkezett, számtalan jobbnál-jobb ötletettel, az ország minden szegletéből. “Megtisztelő és örömteli, hogy a Gasztrohős és a NetPincér díjának zsűritagja lehetek - csupa általam nagyra becsült szakember és barát oldalán, akikkel közösen választottuk ki a leginnovatívabb kulináris kezdeményezéseket. Inspiráló volt látni, milyen sokan vannak, akiket ez a mindannyiunkat megviselő pandémia arra sarkall, hogy kreatív, és a közösséget szolgáló innovációkkal keltsék új életre az éttermüket ”- mondta Steiner Kristóf, a zsűri egyik tagja.

Losits Gábor, a Piqniq Budapest társalapítója is élvezte a zsűrizést, döntését alapos kutatómunka előzte meg, számára is felemelő volt, hogy ennyi remek kezdeményést indítottak a hazai éttermek, kávézók. “Hosszú
út áll előttünk, hogy lépésről lépésre, magasabb szintre lépjünk a környezetvédelem, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás területén, de nagyon sokan elkezdték a tudatos munkát" - mondta.

A jelentkezők közül a zsűri egy Szakmai nyertest, egy Zsűri különdíjast és a Top10, közönségdíjra
esélyest választotta ki. “Az elbírálás szempontjai a környezetvédelem mellett a társadalmi felelősségvállalás, és az innovatív, kreatív megküzdési stratégiák alkalmazása volt. Mindannyiunk nevében mondhatom, nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, öröm volt olvasni a jelentkezési lapokat.”- mondta el Varga Judit, a Felelős Gasztrohős Alapítvány igazgatója, a zsűri elnöke.

“A nevezések szinte mindegyike előremutató és kreatív megoldásokkal tett azért, hogy vendéglátóhelye ne csak rentábilis, hanem mindannyiunk számára példaértékű és előremutató legyen. Szívem szerint mindenkinek járna a pont, aki elindult ezen az úton. Végül a pontozás során számomra a kiemelten fontos szempontok között volt a társadalmi felelősségvállalás és a szociális szempontból is felelős koncepciók értékelése, melyek hűen tükrözik azt, hogy egy ilyen embert próbáló időszakban is mekkora ereje és értéke van a közösségnek,
az emberi kapcsolatoknak és összetartásnak. Az erre irányuló lépésekhez pedig a legkevesebb financiális eszköz szükséges, hiszen egy, a gondolatiságot támogató koncepció mellett akár egy kis pékség, akár egy megüresedett tér is képes új élettel és új lehetőségekkel felemelni mindennapjait. Jó érzés ezeket látni, és persze ha tehetjük, vegyük igénybe szolgáltatásaikat, ezzel támogatva őket a kihívásokkal teli időszakukban.”
- tette hozzá Hering András a NoSalty főszerkesztője.

Támogatásunkat pedig most egy szavazattal is kifejezhetjük, így hozzásegítve az alábbi, top10-es
listára került éttermeket, kávézókat a több mint 800 000 Ft értékű nyereménycsomaghoz.

A szavazatokra számító vendéglátóhelyek:

Almalomb

Csillaghegyi Megálló

Jedermann Kávézó

KIOSK Budapest

KÖZÖS Kávézó és Konyha

MENZA

Reggeli

Szabad Bisztró

Szőlőskert Étterem

Vivina Café

Ráadásul a szervezők a szavazókra is gondoltak; az első 100 szavazót a RAKUN Dobozközösség garantált
ajándékkal jutalmazza, emellett pedig a GreenGo Budapest, a Felelős Gasztrohős, a Fajszi Paprika és a HVG Könyvek  által felajánlott nyereményeket rejtő kalapba is bekerül a nevük.

A közönségszavazás március 14-ig tart, az eredményeket pedig a március 18-án megrendezésre kerülő
online díjátadón tudhatják meg az érdeklődők. Az est házigazdája Fiala Borcsa lesz.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai