hirdetés

Jön az élelmiszerárstop, a csirkemellel gond lehet

FRISSÍTVE Élelmiszerárstopról döntött a kormány: február 1-jétől hat termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten, jelentette be a miniszterelnök szerda délután a közösségi oldalán. A csirkemellel viszont az a gond, hogy most olcsóbb, mint akkor.

hirdetés

Orbán Viktor a Facebookra felkerült videóban, a kormányülést követően közölte: az élelmiszerárak emelkedése miatt a kormány úgy döntött, hogy hat termék – a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej – esetében beavatkozik az árak alakulásába.

pixabay.com
pixabay.com
 

A kormányfő hozzátette, ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a múlt év október 15-én állt, és ennek minden üzletben meg kell történnie. A privatbankar.hu vette észre, hogy ez nem minden esetben sikerül majd, hiszen a csirkemell most olcsóbb, mint akkor.

A miniszterelnök közölte, február 1-jétől kezdődően már a rögzített árakon lehet ezeket a termékeket megvásárolni.

Hangsúlyozta azt is, a kormányülésen a vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkoztak, hiszen egész Európában nőnek az árak az energiaárak emelkedése miatt.

Frissítve:
Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt is elmondta, hogy a csirke far-hát árát is maximalizálták. Gulyás szerint a csirkefarhát eredetileg is benne volt az élelmiszerár-stopba bevont termékek körében, csak előző nap Orbán Viktor kormányfő ezt nem említette meg.

(forrás: Facebook / privatbankar.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk