hirdetés

Katar meghozta a példátlan döntést: nincs sör, ahol van foci

Nem lehet alkoholt árusítani a világbajnokság nyolc stadionjában Katarban, miután a FIFA két nappal a mérkőzések kezdete előtt megváltoztatta addigi álláspontját, és elfogadta a szervezők kérését. Mindezen nemcsak a szurkolók háborodtak fel - jogosan -, hanem a vb főszponzorai is, szintén teljes joggal.

hirdetés

Az új álláspont szerint alkoholos italt csak "az arra kijelölt területeken, a stadionokon kívül, de nem azok vonzáskörzetében" lehet majd kapni, a meccsek alatt csak alkoholmentes sört árusítanak majd, áll az euronews.com tudósításában.

Röviddel a labdarúgó-világbajnokság rajtja előtt a házigazda Katar és a FIFA bejelentette: nem lehet majd alkoholos italokat árusítani a versenyen – ez elsősorban a nyolc vb-aréna körül területet érinti, ahol az eredeti tervek szerint lett volna lehetőség erre. Az intézkedés már pénteken, a játékok kezdete előtt két nappal életbe lép.

depositphotos
depositphotos
 

Az alkohol miatt már több vita is kialakult a teljes alkoholtilalmat akaró Katar és a FIFA, illetve annak exkluzív szponzora, a Budweiser között.

A tiltó döntésig az volt a terv, hogy a mérkőzések előtt és után, a stadionok körül kijelölt zónákban lehet majd alkoholtartalmú sört kapni, az arénákban pedig alkoholmentest. Ezt változtatta most meg a szervezők kérésére a világszervezet.

"A szervezőkkel történt megbeszélések eredményeképp az a döntés született, hogy alkoholos italokat elsősorban a FIFA rajongói fesztiválon, más, a rajongóknak fenntartott területen és az alkoholvásárlásra kijelölt helyeken lehet majd venni. A stadionok közelében lévő eladási pontok nem fognak működni. A Bud Zero árusítására ennek semmilyen hatása nem lesz, mely továbbra is elérhető lesz minden stadionban" – írta közleményében a FIFA, hozzátéve: "A torna rendezői értékelik az AB InBev, a Budweiser gyártójának megértését és támogatását".

A Budweiser az eseményekre reagálva a Twitteren csak annyit posztolt: "Nos, ez eléggé fura", azonban az üzenetet azonban később törölték.

Nem tetszik az utolsó pillanatos változtatás a drukkereknek

A klubok támogatói elsősorban a bejelentést időpontját kritizálják. "Az utolsó pillanatos változtatás egy sokkal mélyebb problémára hívja fel a figyelmet: a kommunikáció és a világos helyzetekre való törekvés teljes hiányáról - mondta az egyik támogatói szervezet szóvivője. – Ha a szervezők bármikor, bármilyen előzetes figyelmeztetés és magyarázat nélkül meggondolhatják magukat, a drukkereknek érthető módon aggályai lesznek, hogy vajon a szállás, utazás vagy kulturális területeken betartják-e majd ígéreteiket."

A verseny vasárnap kezdődött, az első meccsen Katar játszott Ecuadorral.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk