Klasszis Topdesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Szulló Szabina sztárséfet, a Michelin-csillaggal kitüntetett Stand és Stand25 étterem tulajdonosát idén szintén versenyünk zsűritagjai közt köszönthetjük.  

 

Ön az egyik legismertebb séf Magyarországon, és azon kevesek közé tartozik, aki két Michelin-csillagos éttermet vezet. De vajon csak a Michelin-csillagos helyek esetében számít a külső és a belső design vagy más kategóriájú helyeknél is?

Minden étteremnek, a legegyszerűbb vendéglátóegységnek is kell, hogy legyen saját karaktere, legyen szó egy egyszerű kockás terítős vendéglőről, egy fine dining étteremről vagy akár egy strandbüféről. A design ugyanúgy hozzáad egy vendéglátóhely egyediségéhez, ahogyan az ételek, az italok vagy épp a szervíz. Fontosnak tartom, hogy az éttermeink enteriőrje a lehető legjobban illeszkedjen filozófiánkhoz, konyhánk stílusához és szervízünk minőségéhez, a két Michelin-csillagos Standban és a Stand25 Bisztró esetén is. 

A designerrel és a lakberendezővel a tulajdonosnak nyilván együtt kell működni, közösen megbeszélni a koncepciót. Volt már ilyen tekintetben „nehéz esete”, vagy mindig zavartalan volt az együttműködés?

Mind a Stand25 Bisztró, mind a Stand nyitásakor olyan szakemberekhez fordultunk, akikben maximálisan megbíztunk, vagy akár már korábban is dolgoztunk együtt. Így ilyen szerencsére nem volt. Közös együtt gondolkodásnak nevezném inkább azokat a folyamatokat, amelyek végére éttermeink elnyerték végső formájukat. Egyébként ezek a folyamatok sosem érnek véget, folyamatosan frissítjük az enteriőröket, hogy mindig megfeleljenek a kortárs elvárásoknak és ízlésnek. Ugyanígy teszünk az ételeinkkel is.

 Min dolgozik most?

Két éttermünk folyamatosan biztosítja, hogy bőven legyen feladatom. Konyhai filozófiánk egyik legfontosabb alappillére a folyamatos fejlődés, számomra ez jelenti a kihívást az év minden napján.

 Mennyire ítéli fontosnak ezt a megmérettetést?

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert a versenynek köszönhetően nagyobb figyelmet kap az a tény, hogy egy vendéglátóhely külső és belső design-ja fontos része a vendégélménynek. 

 

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.