hirdetés

Klasszis Topdesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Szulló Szabina sztárséfet, a Michelin-csillaggal kitüntetett Stand és Stand25 étterem tulajdonosát idén szintén versenyünk zsűritagjai közt köszönthetjük.

 

hirdetés

Szulló Szabina
Szulló Szabina
 

Ön az egyik legismertebb séf Magyarországon, és azon kevesek közé tartozik, aki két Michelin-csillagos éttermet vezet. De vajon csak a Michelin-csillagos helyek esetében számít a külső és a belső design vagy más kategóriájú helyeknél is?

Minden étteremnek, a legegyszerűbb vendéglátóegységnek is kell, hogy legyen saját karaktere, legyen szó egy egyszerű kockás terítős vendéglőről, egy fine dining étteremről vagy akár egy strandbüféről. A design ugyanúgy hozzáad egy vendéglátóhely egyediségéhez, ahogyan az ételek, az italok vagy épp a szervíz. Fontosnak tartom, hogy az éttermeink enteriőrje a lehető legjobban illeszkedjen filozófiánkhoz, konyhánk stílusához és szervízünk minőségéhez, a két Michelin-csillagos Standban és a Stand25 Bisztró esetén is. 

A designerrel és a lakberendezővel a tulajdonosnak nyilván együtt kell működni, közösen megbeszélni a koncepciót. Volt már ilyen tekintetben „nehéz esete”, vagy mindig zavartalan volt az együttműködés?

Mind a Stand25 Bisztró, mind a Stand nyitásakor olyan szakemberekhez fordultunk, akikben maximálisan megbíztunk, vagy akár már korábban is dolgoztunk együtt. Így ilyen szerencsére nem volt. Közös együtt gondolkodásnak nevezném inkább azokat a folyamatokat, amelyek végére éttermeink elnyerték végső formájukat. Egyébként ezek a folyamatok sosem érnek véget, folyamatosan frissítjük az enteriőröket, hogy mindig megfeleljenek a kortárs elvárásoknak és ízlésnek. Ugyanígy teszünk az ételeinkkel is.

 Min dolgozik most?

Két éttermünk folyamatosan biztosítja, hogy bőven legyen feladatom. Konyhai filozófiánk egyik legfontosabb alappillére a folyamatos fejlődés, számomra ez jelenti a kihívást az év minden napján.

 Mennyire ítéli fontosnak ezt a megmérettetést?

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert a versenynek köszönhetően nagyobb figyelmet kap az a tény, hogy egy vendéglátóhely külső és belső design-ja fontos része a vendégélménynek. 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk