hirdetés

Magyar csapat indul a Pizza Világbajnokságon

A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indul, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában:klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést.

hirdetés
A magyar csapat neve: Piaggio Pizza Porter Team Hungary, a csapat tagjai, Kovács Lázáron (Lázár Chefen) túlmenően magyarországi pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők: Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru.

A magyar pizzacsapat
A magyar pizzacsapat
 

Kovács Lázár pizza séf és Damu László konyhai séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát.

A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. A magyar csapat magyar alapanyagok felhasználásával fogja elkészíteni a versenypizzákat.

„A versenyen való részvétel célja többek között a magyar minőségi alapanyagok népszerűsítése. Ilyen a TRIVEGA édes eper paradicsom, amelynek cukorfoka vetekszik az olasz paradicsomokéval, a TEBIKE pálpusztai sajt, illetve nem utolsó sorban a YESS! pizzaszósz. A TEBIKE pálpusztai sajt különleges és intenzív ízvilága a terveink szerint változatosságot és nem kis meglepetést fog nyújtani a zsűrinek" , mondta a verseny kapcsán Lázár.

A versenyzők két pizzával készülnek. „Az egyik egy ázsiai fűszereket és ízvilágot felvonultató pizza lesz, a másik pedig egy húsmentes pizza, amiben a grillezett zöldségek, a kerti fűszerek kapnak igazán nagy figyelme", tette hozzá Lázár Chef.

 

 

(forrás: Lázár Chef / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk