Megkezdi terjeszkedését Indiában a Burger King

A világ második legnagyobb hamburger lánca bejelentette, hogy a dél-ázsiai érdekeltségű Everstone Csoport fogja irányítani a hálózat indiai terjeszkedését.

A két vállalat közötti megállapodás értelmében az Everstone Csoport a világ második legnagyobb országában a Burger King mester franchise partnereként, hamarosan további franchise partnerek bevonásával lát majd neki a hálózat kiépítésének. A gyorséttermek nyitásával párhuzamosan az Everstone Csoport saját, egységes beszerzési rendszert fog biztosítani minden helyi Burger King étterem számára.

A konkurens gyorséttermi hálózatok, mint a McDonald’s, Domino’s Pizza, Subway, KFC, vagy Dunkin’ Donuts már régebben megkezdték hálózatuk kiépítését a térségben. Az indiai piac potenciálját mutatja, hogy a Starbucks amerikai kávézólánc immár 30 kávézóval rendelkezik az országban, holott egy évvel ezelőtt nyitotta meg első egységét.

Az Everstone Csoport az egyik legjelentősebb ingatlanforgalmazással és tőkebefektetéssel foglalkozó vállalat Indiában és Délkelet-Ázsiában. A 2006-ban alapított cég az elmúlt években kiváló helyi piaci ismeretekre tett szert, amely kiterjed az éttermi termékekre és szolgáltatásokra, oktatásra, pénzügyi szolgáltatásokra valamint logisztikára egyaránt. Mindezekre a tapasztalataira támaszkodva a vállalatnak mester átvevőként minden esélye megvan arra, hogy néhány éven belül ledolgozza a Burger King hátrányát a riválisokkal szemben.

Burger King hálózat jelenleg 13.259 éttermet számlál világszerte, amelynek több mint fele, 7404 egység az Egyesült Államokban és Kanadában található. A gyorséttermek túlnyomó része franchise átvevők irányítása alatt áll.

Forrás: Franchiseportál


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.