hirdetés

Megkezdi terjeszkedését Indiában a Burger King

A világ második legnagyobb hamburger lánca bejelentette, hogy a dél-ázsiai érdekeltségű Everstone Csoport fogja irányítani a hálózat indiai terjeszkedését.

hirdetés

A két vállalat közötti megállapodás értelmében az Everstone Csoport a világ második legnagyobb országában a Burger King mester franchise partnereként, hamarosan további franchise partnerek bevonásával lát majd neki a hálózat kiépítésének. A gyorséttermek nyitásával párhuzamosan az Everstone Csoport saját, egységes beszerzési rendszert fog biztosítani minden helyi Burger King étterem számára.

A konkurens gyorséttermi hálózatok, mint a McDonald’s, Domino’s Pizza, Subway, KFC, vagy Dunkin’ Donuts már régebben megkezdték hálózatuk kiépítését a térségben. Az indiai piac potenciálját mutatja, hogy a Starbucks amerikai kávézólánc immár 30 kávézóval rendelkezik az országban, holott egy évvel ezelőtt nyitotta meg első egységét.

Az Everstone Csoport az egyik legjelentősebb ingatlanforgalmazással és tőkebefektetéssel foglalkozó vállalat Indiában és Délkelet-Ázsiában. A 2006-ban alapított cég az elmúlt években kiváló helyi piaci ismeretekre tett szert, amely kiterjed az éttermi termékekre és szolgáltatásokra, oktatásra, pénzügyi szolgáltatásokra valamint logisztikára egyaránt. Mindezekre a tapasztalataira támaszkodva a vállalatnak mester átvevőként minden esélye megvan arra, hogy néhány éven belül ledolgozza a Burger King hátrányát a riválisokkal szemben.

Burger King hálózat jelenleg 13.259 éttermet számlál világszerte, amelynek több mint fele, 7404 egység az Egyesült Államokban és Kanadában található. A gyorséttermek túlnyomó része franchise átvevők irányítása alatt áll.

(forrás: Franchiseportál)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk