Neoreneszánsz kávézó nyílt

Közel két év kényszerű csend után kávézó költözött Budapest neoreneszánsz ékszeres dobozába, a Párisi Nagy Áruház szívében található Lotz-terembe.

A hétköznapok arisztokratáinak

A Café Párisi vendégeként a századforduló grandiózus freskói alatt a Monarchia kávézóinak nagybetűs eleganciájába kóstolhatunk bele a modern város otthonos lazaságával, amitől mindez élővé, szerethetővé válik. Autentikus ízek, kiegészítők, hibátlan kávék, kiváló alkoholos italok, klasszikus magyar desszertek, friss saláták, szendvicsek az Andrássy út 39-ben.

A megnyitó során először két Magyarországon élő japán zenész, Ueda Mizuki gordonkaművész és Yamagami Souhei (Szóhéi) zongoraművész töltötte meg a teret kalsszikus zenével, majd a Magyar Nemezti Balett két táncosa mutatta be az eseményre megálmodott koreográfiát. Darab Dénes és Nika K. Crnic elmondása szerint az impozáns belső tér a következő inspirációt hozta számukra: ,,Mi különleges lények vagyunk, akik csak látogatóba érkeztek, szemlélnek. Az időn és téren át szabadon mozognak, és a lelkükön keresztül, a testükön át rezonál az őket körülvevő érzelmek energiája..."

Lotz-terem – velünk élő történelmi ragyogás

Ugyan építését követően 1882-ben tűzvész pusztította, egy 1909-es átépítés után a világháború rombolását, majd a szocializmus éveit sértetlenül vészelte át a Párisi Nagy Áruház. Az anno bálteremnek szánt Lotz-teremben, ami a Café Párisinak is otthont ad, a tükörrengeteg felett a korszak jelentős festői közül Lotz Károly freskóit csodálhatjuk meg, akinek munkáival az Operaházban, a Vigadóban, a Szent István Bazilikában, az Országházban, valamint a Magyar Tudományos Akadémián is találkozhatunk.

Kávéház a történelmi hangulat szerelmeseinek, és a ma ínyenceinek

Legyen szó falatnyi időutazásról egy klasszikus desszert segítségével a történelmi falak között, vagy modern gasztronómiai élményről egy hibátlan csésze kávé társaságában, a Café Párisira egyaránt számíthatunk. A korszak stílusában egyedileg, újonnan gyártott Zsolnay-porceláncsészékben, kancsókban, tányérokon ugyanis egyaránt belekóstolhatunk a Monarchia hagyományos süteményeibe (dobostorta, isler, Sacher- és Eszterházy-torta), mint a hely saját, friss desszertújdonságaiba (Lotz Álom). A kávéházban minden alapvető forró és jegeskávét kérhetünk a baristáktól, amelyekhez a friss tej mellett növényi italokból is választhatunk. A kínálatban találunk még forró csokoládékat, prémium gyümölcs-, zöld-, fekete- és herbateákat épp úgy, mint gyümölcsös frissítőket és üdítőket is. Az itallapon alkoholos italok is helyet kaptak, köztük olyan izgalmas érdekességek, mint a Heart of Art csokoládés-kávés koktélkülönlegesség, vagy épp a japán Hibiki Whisky. Amennyiben harapni szeretnénk valamit, a ház helyben készített szendvicsei jelentik a megoldást, kizárólag friss alapanyagokból.

A Café Párisi, rendezvényhelyszínként századfordulós hangulatot kölcsönöz az itt megszervezett eseményeknek – legyen szó Szakmai eseményekről, sajtótájékoztatókról, divateseményekről vagy esküvőkről.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.