Népszerűek a magyar borok Tajvanon

Az elmúlt években a Chifu Wine folyamatosan növelte szerepét Tajvan borpiacán, és immár a legismertebb és legmegbízhatóbb magyar bor importőrként és disztributorként tartják számon. A vállalat az évek során kiépített erős szakmai kapcsolatainak köszönhetően a legkiválóbb magyar borászatokkal dolgozik együtt, és a legkiemelkedőbb minőségű magyar borokat kínálják a tajvani fogyasztóknak.

A március elején Mádról indított több mint 10 ezer palackos konténer pedig tovább erősíti a Chifu Wine pozícióját, és bizonyítja, a vállalat hosszú távú elkötelezettségét a magyar borok promóciója felé. A legnevesebb Tokaji borászatok portfóliójából nagy gonddal válogatott szelekció több díjnyertes tételt is tartalmaz - ovlasható a társaság portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A válogatás nagy részét a Tokaji édes borkülönlegességek teszik ki, többségében aszú és késői szüretelésű borok, de Szamorodni és Eszencia is helyet kapott a konténerben. A Holdvölgy több díjat nyert Eloquence 2011 édes szamorodniján kívül az Árvay, Füleky és Sauska Pincék Aszúit választották ki. Szarka Dénestől idén a késői szüret került a konténerbe.

Száraz borok közül kiemelendő az idei Furmint Februáron közönségdíjat nyert 2016-os Padihegy Furmint az Árvay Családi Pincétől.

Első alkalommal indul Tajvanra jelentősebb mennyiség Tokaji pezsgőből is. Sauskáék díjnyertes pezsgőiből 0,75 literes palackok mellett 1,5 literes Magnum palackok is érkeznek a szigetre.

A borok várhatóan április közepére érnek a tajvani kikötőbe, ahol idén három jelentős borkiállításon is bemutatásra kerülnek. A Chifu Wine az évek során megszerzett szakértelmével és tapasztalatával garantálja a magas minőséget és az elégedett vevőket. A megrendelés nagysága és a borok minősége tovább erősíti a magyar borok pozícióját és a Chifu Wine vezető szerepét a tajvani piacon.

A Chifu Wine 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse a magyar borokat Tajvanon. Az alapítástól kezdve fontos szempont, hogy olyan borászatokkal dolgozzanak együtt, ahol a márkaépítés a hozzáértéssel és megbízhatósággal társul. Az eltelt 9 évben a Chifu Wine a piac meghatározó szereplőjévé vált, folyamatosan magas minőségben képviseli Magyarországot a sziget jelentősebb borkiállításain és vásárain, mindemellett rendszeresen tart bemutatókat és kurzusokat a borok szerelmeseinek, szakértőknek és sommelier-nek. A tajvani gasztronómia izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy a Tokaji édes borok kiléphessenek a "desszert bor" kategóriából, és méltó helyet kapjanak az előételek és főételek mellett is.

Tajvan, a 24 millió lakosú ázsiai ország, az egyik legjelentősebb borfogyasztó központ a régióban, ahol a borpiac több mint 210 millió USD-ot mozgat. Az elmúlt években a magyar borok rendkívül dinamikusan fejlődtek a piacon, 2014 óta szinte négyszeresére növelve az export volumenét (évente több mint 40 ezer palack), és emellett az árak is jelentősen megnőttek literenkénti szinten (2021-ben már €14).

A Chi Fu Csoport több mint 30 év befektetési és alapkezelői tapasztalattal rendelkezik az Egyesült Államokban, Hong-Kongban, Kínában és Tajvanon, Magyarországon 2015 óta vannak jelen. Több mint 25 milliárd dollárnyi kezelt vagyon mellett számos magántőke befektetést valósítottak meg a megújuló energia, újrahasznosítás, egészségügyi szolgáltatások és technológiák, gyógyszer- és biotechnológia, élelmiszeripar területén valamint az ingatlan szektorokban. A Csoport tulajdonosa a magyar állampolgársággal is rendelkező Mr. Frank Liu.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.