hirdetés

Ő a magyar Bocuse-csapat első tagja

A magyar döntőt február elején rendezik, ahol kiderül, ki lesz az a séf, aki a tallini európai selejtezőn versenyezhet, a csapat coach-a viszont már most hivatalos.

hirdetés

Volenter István lesz a magyar Bocuse-csapat coach-a, vagyis edzője, akinek a versenyző és a commis minden lépését koordinálnia kell. Nagy meglepetés, hogy nem egy veterán séf áll a box előtt, de Volenternek nagy tapasztalata van a versenyzői oldalon: 2010 óta négyszer jutott a magyar Bocuse d’Or selejtezők dobogóira, korábban is számos versenyen fejlesztette magát, valamint a 2019-es lyoni Catering Cup világbajnokságon pedig az Albatros csapat coach-a volt.

Volenter István (jobbról a második) még versenyzőként - akkor Pohner Ádám (balról a második) jutott ki a Bocuse-ra
Volenter István (jobbról a második) még versenyzőként - akkor Pohner Ádám (balról a második) jutott ki a Bocuse-ra

Február 5-én kiderül, hogy Veres István (Babel Budapest), Palágyi Eszter (Luxury Collection Hotel - Matild-palota), Haraszti Zsolt (Societé), Csik Gábor (Caviar & Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Acqua-Sol) közül ki versenyezhet az európai selejtezőn, amelyre a versenykiírás a tallini alapanyagokkal kiegészülve a következő:

A haltéma jellege meleg előétel. Kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a Metro piacon fog kiderülni a döntő előtti nap délutánján. A meglepetés zöldség a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba. Fontos információ, hogy éttermi stílusú tányért, de Bocuse d'Or stílusban vár el a zsűri – minimum három köretelemmel. Az étel minimum 50%-a hal elem kell legyen, a másik 50% pedig zöldség/gyümölcs – ami csak a verseny Metro piacáról szerezhető be! Az ételhez 1 mártás kötelezően készítendő.

A hústéma jellege meleg főfogás. Kötelező alapanyagai: 7 fürj, májjal és szívvel együtt, 2 kacsamáj. A fürjeket egészben kell felhasználni, és ki kell csontozni (főzés előtt vagy után), az elkészítés módját és a téma feldolgozását a versenyzők szabadon dönthetik el. A pecsenyéstálon az elkészült fürjeknek felismerhetőnek kell lenniük (fél vagy egész fürj formájában), a tálalás során a tálról a tányérok mindegyikére egy fél fürjnek és 3 köretnek kell kerülnie. Köretek: Egy köretnek fürjtojással kell készülnie, két köret pedig csak zöldségeket és magokat, gabonákat tartalmazhat; a témához két szósz, mártás kötelezően készítendő. Plusz felhasználandó alapanyag a vörösbor (1 üveg): Iván-völgyi Bikavér 2017 a Sebestyén pincészetből (Szekszárd) vagy St. Andrea - Hangács Bikavér 2017 (Eger).

Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!

(forrás: Magyar Konyha)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk