Pohner Ádámék továbbjutottak a Bocuse d'Or lyoni döntőjébe

Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Or Torinóban megrendezett európai válogatóján. A húsz résztvevő országból tízen jutottak tovább a világversenyre. A dobogóra Dánia (3. hely), Svédország (2. hely) és Norvégia (1. hely) került fel.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia örömmel jelenti, hogy versenyzője, Pohner Ádám, és csapata (Vomberg Frigyes, coach, Csillag Richárd, commis, valamint Hamvas Zoltán, president), ott lesz jövőre Lyonban, a Bocuse d'Or döntőn. A mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. Pohner Ádámék sikere azért is nagyon nagy dolog, mert Ádám a mezőny legfiatalabb versenyzője, mindössze 25 éves. Ilyen fiatalon, első alkalommal nagyon nagy eredmény, hogy ilyen magabiztosan jutott a döntőbe. Reméljük, folytatja azt a hagyományt, amit Széll Tamás 2012-ben megkezdett, amikor kilencedik lett, majd négy évvel később megnyerte az európai válogatót.

"Rengeteget tanultunk az elmúlt hónapokban, aminek nagy hasznát vesszük majd a lyoni felkészülésben, és a következő években is" - mondta Pohner Ádám, aki nagyon boldog és elégedett, hogy bejutottak a döntőbe. A magyar gasztronómia szempontjából pedig az is nagyon üdvözlendő, hogy a magyar csapat sikerével bizonyítást nyert, hogy a vidék is egyre inkább nyomot hagy országunk gasztrotérképén, hiszen Ádám a Kistücsök sous séfjeként vett részt a torinói megmérettetésen. A java azonban még hátravan: most jön a felkészülés a legnagyobb kihívásra, a Bocuse d'Or lyoni döntőjére, amely 2019 januárjában kerül majd megrendezésre. A magyar csapat továbbra is a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tankonyhájában készülhet majd a versenyre.

További fontos esemény, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia közös magyar standján exkluzív összejövetelen vehetett részt a VIP közönség. A standon magyar pezsgőkkel és tokaji borokkal koccintott többek között Jerome Bocuse, a verseny idén januárban elhunyt alapítójának fia, továbbá Enrico Crippa, az európai versenyelnök, és olyan séfóriások, mint Enrico Cerea, Martín Berasategui, Nicola Portinari, Giocanni Santini, Giancarlo Perbellini... hogy csak néhányat említsünk a nagy nevek közül. Széll Tamás, aki a torinói versenyen Jerome Bocuse, Carlo Cracco és Enrico Crippa mellett a zsűrelnöki székben foglal helyet, elmondta, hogy nagyon más nem versenyzőként jelen lenni a Bocuse d'Oron. Az elmúlt években ő a versenyboxban volt, amíg a zsűri kóstolt, a mostani új helyzet volt számára. Elmondta, hogy a feladat nem könnyű, mert az összes ételt (azaz naponta húsz tányért) meg kell kóstolnia, ami igen megterhelő feladat. Tamás elmondta, hogy a magyar csapat ételeinek kóstolásakor annak örült a legjobban, hogy mindkét étel jól sikerült, kiegyensúlyozott volt a két tányér, míg sok országnál voltak jelentős különbségek a két étel színvonala között.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke elmondta, hogy a mai nap ismét bebizonyosodott, hogy a magyar gasztronómia eljutott arra a szintre, hogy helye van Európa élvonalában. A gulyás, a kacsamáj, a Tokaji Aszú vagy épp a pirospaprika mind olyan alapanyagok, amelyet örömmel kóstolnak a legnagyobb séfek a nagyvilágból. És végül, de nem utolsó sorban olyan Bocuse d'Or versenyzőink vannak, akik továbbviszik a hírünket.

Az eredményhirdetésen kiosztott különdíjak:

Legjobb commis: Curtis Mulpas (Olaszország)

Legjobb vegetáriánus tányér különdíja: Franciaország

Legjobb hústál különdíja: Finnország

Továbbjutó országok: Finnország, Franciaország, Belgium, Svájc, Magyarország, Izland, Egyesült Királyság

Forrás: Vendég & Hotel


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.