hirdetés

Saját sört készített Hollókő

A Hollókői Világos erős sör, 6 százalék alkoholtartalmú.

hirdetés

Az UNESCO Világörökség Bizottsága 1987-ben vette fel Hollókőt, a Nógrád megyei palóc falut a világörökségi listára. A festői környezetben elterülő picinyke település ma is őrzi a  17-18. században kialakított hagyományos településformáját, a tradicionális építészet, ezáltal a 20. századot megelőző falusi élet páratlan példája - írja a Sokszínű Vidék.

Mint Szabó Csaba hollókői polgármester Facebookon közzétett bejegyzéseiből a lap megtudta, legutóbb 2021-ben, az adventi időszakban látogatott el a hollókői önkormányzat delegációja Torockóra, s ha már arrafelé kirándultak, “bekukkantottak” egy ünnepi köszöntésre a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúrába, ahol megszületett a világörökségi sör főzésének gondolata.

Facebook/Holló Csaba
Facebook/Holló Csaba


"A Csíki Sörözőben főztük egy hónapja, mától fogyasztható a Hollókői Világos" - írta a polgármester a közösségi oldalon.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk