Új budapesti lazulós hely: strand + gasztro kombóval

Nyár, vízpart, gasztronómia, mindez csak néhány percre a belváros zajától. Új szabadidős tér nyílt Budapesten a BudaParton, aahogy erről már mi is beszámoltunk korábban, amely prémium kikapcsolódást ígér a nyárra a fővárosban maradtaknak.

Nappal akár fürdés az öbölben, este szórakozás, prémium gasztronómiával fűszerezve. Ez a SHO BEACH BudaPart, Budapest első szabadvízi strandja, amely rengeteg programlehetőséggel és szórakozással várja a látogatóit.

A hely elsősorban attól unikális, hogy Budapesten egyedüli helyként kínál fürdési lehetőséget az öböl természetes és tiszta vizében. A visszakanyarodó mellékágnak köszönhetően még a nagy sodrástól sem kell tartani a fürdőzőknek. Ráadásul, miután az öböl a folyásiránnyal ellentétes irányba ágazik le, így természetes szűrőként is működikl. Bizonyítja ezt az öböl magyarországi viszonylatban is párját ritkító halfaunája. A vízminőséget rendszeresen akkreditált laboratórium végzi, így biztosítva a biztonságos körülményeket.

Prémium ízek a strandon

Azok számára, akik a klasszikus strand ízekre vágynak, a SHO CHILL & GRILL beach bar a legjobb választás. Akik pedig a gasztronómiai különlegességeket keresik, azoknak a MÁK pop-up a tökéletes megoldás, ahol a Mizsei János séf által különleges készített fogásokat egy street food kocsiból kóstolhatják meg. 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.