Utazó lakomára hív Gordon Ramsey

Mit tanulhat egy skót sztárséf a maoriktól, a berberektől, vagy épp az inkáktól? A National Geographic új sorozatában Gordon Ramsay bejárja a világot, és közben új ízeket keres Perutól Új-Zélandon át Hawaiig.

A világ végtelenül sokszínű, és ez az ízekre, receptekre és konyhai trükkökre is igaz – ezt igyekszik bebizonyítani új sorozatában Gordon Ramsay, olyan lenyűgöző helyeket bejárva, mint Peru, Marokkó vagy éppen Laosz. Hogy megismerje és bemutassa a világ egzotikus tájait, ízeit és kultúráit, a sztárséf minden országban őslakosokat és hagyományőrző közösségeket keres fel, és a helyiek segítségével igazi specialitásokat készít. Ehhez persze helyi alapanyagokra is szükség van, melyek beszerzése érdekében Ramsay nyaktörő mutatványokra képes: meredek hegyoldalakon kapaszkodik fel, alámerül a Mekong folyóban, sőt a dzsungel mélyére is bemerészkedik.

„Nagyszerű élmény volt találkozni és kapcsolatba kerülni a helyi emberekkel. Különleges történeteket és egyedülálló recepteket osztottak meg velünk, és személyesen tapasztalhattuk meg, hogy vendéglátóink a szó szoros értelmében a világ végére is képesek elmenni egy-egy autentikus nyersanyag kedvéért. Többet tanultam ennek a sorozatnak a forgatása során, mint az elmúlt tíz évben” – nyilatkozta Gordon Ramsay.

A sztárséf új, hatrészes sorozatában nemcsak kulináris utazásra hívja a nézőket, hanem igazi kalandtúrára is, hiszen végigkövethetjük, ahogy a helyiekkel együtt hangyapetéket gyűjt Laosz dzsungeleiben, megpróbál maori módra kézzel angolnát fogni Új-Zélandon, leereszkedik egy vízesésen Marokkóban, vagy igazi ínyencfalatnak számító férgek után kutat Peruban.

{youtube|id=pxMx6DXu3sc|width=580}

A Gordon Ramsay: Új utakon című sorozat augusztus 11-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic műsorán.


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?