Varázsos lizsé hangulattal nyit a Gundel Kert

A Gundel hatalmas terasza és kertje mindig is a társasági élet kiemelt helyszíne volt Budapesten. Az Eventrend Group – a Gundel 2021 decemberi megnyitása után – a kertet is megújította, hogy történelméhez méltó, de minden modern igényt kielégítő szabadtéri terület álljon a vendégek rendelkezésére.

Mostantól a betérők itt is kifújhatják magukat, az árnyas fák alatt hűsölve fogyaszthatnak kedvükre, hozhatnak nagy döntéseket, vagy lazulhatnak, beszélgethetnek és élvezhetik a hallgatást is, figyelhetik a játékban elmerült csemetéiket, unokáikat és közben felfedezhetik a felfrissült kerthelyiség megannyi feltáruló titkát.

Szélesre tárulnak a Gundel Kert kapui

A kert - amelyben teljes kihasználtság mellett 5-600 vendég is helyet tud foglalni – talán Budapest legnagyobb éttermi kerthelyisége. Megújult formájában – a „vissza a gyökerekhez” küldetést szem előtt tartva - egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva álljon. A fesztelen, barátságos, minden apró elemében család-, gyermek- és kutyabarát kert mesét, kedves figurákat, titkokat tár fel, miközben időutazásra csábít a boldog békeidők megízleléséhez. A nyílt gyermekbarátság is Gundel Károly újításaként jelent meg anno: mind a 13 gyermeke a kertben élte meg az aprókor szépségeit, a vendégek között nőve fel.    

A századelős buja, lizsé hangulat megteremtéséhez a kertet három nagy részre osztották: az alsó rész kínálata a kávéházi vonalat követi, a szökőkút feletti rész az elegánsabb éttermi igényeket elégíti ki, és a harmadik, az állatkerthez közel eső, úgynevezett majomfogó pedig a gyermekeknek kialakított állat-és vidámpark.

A kert annyi látványosságot, szépséget, harmóniát, izgalmat rejt, hogy az instafotósoknak bőven lesz mit megmutatni, az üzemeltetők pedig üdvözölik majd aktivitásukat, hiszen így messze földön hírét viszik Budapestnek és Magyarországnak a digitális térben is.

 

Különlegességek a Gundel Kertben

Az átalakítás után a Gundel Kert egy kicsit állatkert és egy kicsit vidámpark is lett egyben, egy igazi, klasszikus hétvégi családi paradicsom. A meghatározó hangulatot a természet közeliség, a gazdag növényvilág, az otthonosság érzete, a könnyedség és a magasban húzódó izzósorok romantikus fényei teremtik meg.

És mivel a kert egy része kifejezetten az aprónépnek készült, több idetervezett eszköz várja a gyerkőcöket: századelős körhinta, vízilovas célbadobó, hatalmas, árnyékolt kerti homokozó és megannyi más izgalmas eszköz. A pergola alatti részen hat darab különálló, 2 személyes hintába ülhetnek a csöppségek. A picik figyelmét érdemes másfelé is fókuszálni, hiszen a korhű játékok mellett többféleképpen is felfedezhetik a hatalmas szecessziós elefántokat, valamint életnagyságú társaikat az állatkertből, így többek között tigrist, majmokat, pelikánt és egyéb kedvenceket.

A legkisebbek egy letölthető Gundel Kids alkalmazással színezhetik ki a Gundel Palotát, a Gundel Applikációban QR kóddal megnyithatják, így elolvashatják vagy meghallgathatják Gundel bácsi történetének egyik meséjét. Ennek főszereplője Kíváncsi Fáncsi, az elefánt, aki segít megtalálni a Gundel Kertben elrejtett meglepetéseket.

Az elefántok oly meghatározó szereplői a Gundel életérzésnek, hogy van olyan egyedi desszertválogatás, amely mini asztali elefánt hátán érkezik.

A kert közepére egy hatalmas szökőkút rendszert állítottak, a napernyővel, pergolával fedett terület pedig mintegy 500 négyzetméter, így védve a szabadban pihenőket a nyári esőktől vagy a perzselő napfénytől.

Mint ahogy az étteremben, a kertben is minden asztalt egy-egy híres vendégnek vagy Gundel örökösnek dedikálták, így kapott asztalt II. Erzsébet, Antonio Banderas, Angelina Jolie, Larry Hagman, Latinovits Zoltán vagy Arnold Schwarzenegger

Ma már négylábú kedvenceinkre családtagként tekintenek itt, és nem szeretnék, ha kimaradnának a közös élményekből. A szeretett kutyusokat saját kutyamenü is várja. Az ételeket speciálisan nekik készítették a séfek.

A Gundel séfjei

A Gundel séfjei mindig is kiváló szakemberek voltak, sosem próbáltak meg túlnőni az éttermen, mint intézményen. Legfontosabb küldetésük, hogy a "Gundel-ügyet" teljes szorgalmukkal, odaadásukkal szolgálják.

Moldován Viktor a tavaly decemberi nyitás óta nap mint nap bizonyítja rátermettségét. Mint a klasszikus magyar konyha nagy rajongója, egy nagy tudású fiatal séf, aki Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát és közben elsajátította a nagyon következetes és precíz japán munkakultúrát, munkaszervezést. Ezt adja vissza a vendégeknek legnagyobb megelégedettségükre – nyitástól-zárásig. Moldován Viktor munkáját Wolf András, mint az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti, valójában ketten vezetik a konyhai csapatot. Az ő munkájukat támogatja Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef.

 

A Gundel Kert kínálata

Az éttermi kínálat nyárra a teraszra költözik, így a Gundel kert étlapja megegyezik a kávéház-étterem étlapjával. Természetesen a melegebb szezonra átalakul, könnyedebbé válik az étlapi kínálat. A melegkonyhás étlap egész nap elérhető salátákkal, snack ételekkel, előételekkel, levesekkel, nagyon gazdag desszert választékkal és az elmaradhatatlan nemzeti11 ételsorral. A nap folyamán úgynevezett Afternoon tea-t is kínálnak majd.

Este pedig megnyílik a kerti éttermi rész, ahol gyönyörű Zsolnay porcelánon, ezüst evőeszközökkel várják a vacsorára érkezőket klasszikus Gundel ételekkel és míves szervizzel.

 

Mint már jól megismerhettük, a legjobb Gundel hagyományokra épülnek az ételek, a központi elem pedig továbbra is a Nemzeti11, az a tizenegy ikonikus Gundel fogás amire mindannyian úgy tekintünk, mint a legfontosabb Gundel örökségre. Ezen keresztül mutatják meg a más országokból, kultúrákból idelátogatóknak, hogy mi magyarok mit szeretünk, mit fogyasztunk, mit tartunk a magyar konyha alapjának.

A Nemzeti11 nyári mezben:

Tokaji aszúban érlelt grillezett libamáj, fűszeres meggyel és kaláccsal

Gulyásleves házi csipetkével

Újházi tyúkhúsleves házi metélttel

Palócleves bárányhúsból

Kárpáti fogas filé, gombával és rákkal, vajas mártásban

Paprikás csirke nokedlivel és tejfeles uborkasalátával

Érlelt hátszín „300 g” Budapest módra, konfitált burgonyával

Mangalica kolbászos, tojásos lecsó

Az eredeti Gundel palacsinta

Somlói galuska

Rákóczi túrós

 

A nyitva tartás

A Gundel kert már reggel 9.00 órától várja a vendégeket reggelivel, tízóraival, kávéval: üzleti tárgyaláshoz, baráti találkozókhoz, romantikusan szerelmes kávézásokhoz, városligeti séták előtt, vagy állatkerti látogatások után, gyerkőcökkel, kutyával vagy laptoppal. Mindenki addig ücsörög a rendelése mellett és élvezi a kert hangulatát, ameddig csak kedve tartja, mert itt – ahogy Gundel Károly kertjében anno – a vendéggel törődés a legfontosabb feladatuk.

Gundel és Eventrend

2021 májusában az Eventrend Group vette át a világhírű Gundel és a Bagolyvár étterem üzemeltetését. Az erről szóló szerződést 2021 január végén írta alá a tulajdonos Danubius Hotels képviselőivel. A bérbe adók akkor úgy nyilatkoztak: bíznak a nagy múltú, történelmi háttérrel rendelkező helyek üzemeltetésében jelentős tapasztalatokkal rendelkező Eventrend Group szakmai hátterében. A DH számára fontos, hogy a Gundel étterem Magyarország legendás kulináris öröksége továbbra is az ország gasztronómiájának meghatározó szereplője legyen, ehhez kereste a legmegfelelőbb stratégiai partnert. Az elmúlt mintegy fél évben a Gundel kiváló szakemberei nap mint nap bizonyítják rátermettségüket, vendégeik legnagyobb örömére. Most a Gundel Kert megnyitásával bővítik a vendégeik körét, hiszen a családosok egyik legkedvesebb helyévé válhat.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.