hirdetés

Eladó a siófoki Jókai Villa Hotel

A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa nevéből is kiderül, hogy a siófoki szálláshelynek köze van Jókai Mór életéhez, hiszen 1903-ban ebben a hangulatos villában töltötte élete utolsó nyarát az akkori tulajdonos vendégeként.

hirdetés

Az épület hasznos lakótere 642 négyzetméteres amely egy 2225 négyzetméteres területen fekszik – írja az origo.hu az ingatlanbazar.hu hirdetésére hivatkozva.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
 

A hotel a második világháború végéig a nyaralni vágyók siófoki szállásaként funkcionált, majd 1947-ben államosították. A szocializmus évei alatt a házban működött rendőrség, zeneiskola, Pannónia központ.

1995-ben a villa újból magánkézbe került. A Jókai Villa hotel szobái és közösségi terei az arte povera stílusjegyeit, valamint a modern formavilágot ötvözve tökéletes harmóniát és finom eleganciát sugároznak. A szállás épületében 3 standard, 2 superior, 2 delux sarokkádas, 4 családi szoba és egy 75 négyzetméteres lakosztály található. Az épületben wellness részleg finn-szaunával, gőzkabinnal, infra-szauna sófallal került kialakításra.

 

(forrás: ingatlanbazar.hu / origo.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk