hirdetés

Hotel Monitor: Nem látszanak a kilábalás jelei

A Magyar Hotel Monitor január-júniusi adatai alapján azt is gondolhatnánk, hogy a nyári szezon még el sem kezdődött a magyarországi szállodákban.

hirdetés

A szállodai mutatószámok általános trendje ugyanis a legtöbb esetben stagnálás, illetve az enyhe csökkenés jeleit mutatja, ami nem jó hír a főszezon első hónapjára vonatkozóan:

A budapesti 3* és 4*-os szállodák foglaltsága továbbra is tartja az elmúlt évet közel 10%-kal meghaladó eredményt, de az átlagárak néhány százalékponttal alulmúlták a 2010-es adatokat

A vidéki szállodák nem tudták elérni az egy évvel korábbi teljesítményeket

A wellness és gyógyszállodák eltérő trendet követnek: a wellness házak, ha a 2010-es átlagáraknál (is) alacsonyabban is, de elérték a foglaltság számottevő emelkedését, míg a gyógyszállodák kiegyensúlyozottabb, a 2010-es eredményeket valamelyest meghaladó teljesítményt mutatnak mind az átlagárak, mind pedig a foglaltság területén

 

 

 

MHM RevPAR 2011 június

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk