hirdetés

Osztrák szállodások: a Szputnyikkal oltottakat is várnák

Magyar mintára gyors megoldást sürgetnek az osztrák szállodások a Szputnyik oltás elismertetése érdekében.

hirdetés

Az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) üdvözli a szövetségi kormány lépését, hogy javaslatukra könnyítik a szezonális munkaerő foglalkoztatásának szabályait, adja hírül a good-deal.at szakmai portál.

A törvénymódosítás időzítését ugyanakkor megkésettnek ítélik, amely az idei téli szezonban már nem hozna érdemi segítséget, így sürgetik az új szabályok mielőbbi életbe léptetését. 

Markus Gratzer, az ÖHV főtitkára szerint gyors megoldást kell találni arra is, hogy a Szutnyik védőoltást is elfogadják Ausztria szerte, mert nagyon sok potenciális szezonális munkavállaló ezzel a vakcinával van beoltva. A főtitkár érvelése szerint a Magyarországon is széles körben használt Szputnyik oltás hatásos, hiszen a magyarok között jóval alacsonyabb a friss megbetegedések heti átlaga, mint Ausztriában. „Gyors és hathatós cselekvéssel még megakadályozható lenne, hogy Ausztria sí-turizmusában a karácsonyt követő időszakban munkaerőhiány miatt szűk keresztmeszet alakuljon ki - olvaható az osztrák szállodások közleményében.

Az ÖHV teljes közleménye elérhető ITT.

(forrás: www.good-deal.at)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk