hirdetés

Zajadóval büntetnék a szórakozóhelyeket

Különleges „zajadót” kell fizetniük a nagyváradi vendéglők, bárok és egyéb, szeszes italt forgalmazó szórakozóhelyek tulajdonosainak, akik késő este is működtetni kívánják egységeiket – döntött a nagyváradi városi önkormányzat.
hirdetés
A nagyváradi városi képviselő-testület határozata értelmében az adó befizetése kötelező minden olyan szórakozóhely tulajdonosa számára, amely hétköznap 23 óra, illetve hétvégén 24 óra után is nyitva kívánja tartani éttermét, bárját vagy kocsmáját. Az intézkedés a szállodák éttermeire és bárjaira is vonatkozik. Az adó összege annál nagyobb, minél több órával lépi túl a szórakozóhely nyitvatartási ideje az esti határidőket - írja a Kitekintő. A nagyváradi polgármesteri hivatal pénteken közleményben tájékoztatta az érintett vendéglátóipari egységek tulajdonosait, hogy január 31-ig be kell jelenteniük a városházán a vendéglők és bárok nyitvatartási programját, hogy annak alapján a városvezetés megállapítsa az adó összegét. A „zajadó” összegének megállapításakor az egységek alapterületének csak azt a részét veszik figyelembe, ahol a vendéglátás zajlik. A 100 négyzetméteres vagy ennél kisebb alapterületű helyiségek esetében az adó összege évente 3000 lej minden, a 23 vagy 24 órás határidőt túllépő óráért. Az ennél nagyobb termek tulajdonosai 5000 lejt fizetnek évente minden óráért. Az adót két egyenlő részletben lehet befizetni március 31-ig, illetve szeptember 30-ig. A határozat értelmében az egységek nyitvatartási idejét jól láthatóan ki kell függeszteni a bejáratnál, a program túllépése esetén 1500–2000 lejes pénzbírságra, de akár az egység bezárására is számíthat a tulajdonos.
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai