hirdetés
hirdetés

12 városból vonul ki a villanyrolleres Lime

A rolleres iparág globális legnagyobbjának számító Lime bejelentette, hogy 12 fontos városból is kivonul és elbocsátja munkavállalói hetedét. Emellett megpróbálnak végre nyereségesen működni - értesült a napi.hu

hirdetés

A CNNMoney tudósítása szerint az Egyesül Államokon belül Atlantában, Phoenixben, San Diegóban és San Antonióban hagy fel tevékenységével a vállalat, míg a számára külföldinek számító piacok közül a kolumbiai Bogotából, a perui Limából és a brazil Rio de Janeiróból vonul ki. Az Axios című híroldal szerint Európában egyelőre az ausztriai Linzből vonul ki a cég. 

A rolleróriás közlése szerint ezenfelül elbocsátják 100 teljes munkaidős alkalmazottukat is, ez a cég összes munkavállalójának 14 százalékát jelenti. Azt nem közölték, hogy a lépés a részmunkaidőben foglalkoztatottak közül hány embert érint. A takarékossági intézkedésre azért van szükség, mert nem elég nagy a rollerek kihasználtsága, miután számos helyen egyre szigorúbban korlátozzák azok használatát. Jó néhány piacukon például betiltották a rollerrel való éjszakai közlekedést. Ezen felül sok helyen jelentősen emelték a járművek engedélyezési díjait is.

Brad Bao vezérigazgató egy blogposztban közölte a döntést. A menedzsment elsősorban most a nyereséges működés helyreállítására helyezi majd a hangsúlyt. Szavai szerint a piacaik többsége - ez több mint 120 helyszínt jelent - gyorsan alkalmazkodott a mikromobilitás jelentette változásokhoz, ezért ezeken nyereségesen lehet működni. Van azonban néhány közösség világszerte, ahol ez a folyamat lassabban zajlik.

Lime Budapesten

A szolgáltató egy kéthónapos tesztidőszak után 2019 közepén indította el a szolgáltatását Budapesten. Adataik szerint a felhasználók 82 százaléka helyi lakos, akik leginkább a pesti oldalon használták a járműveket. A legnépszerűbb útvonal Andrássy út, illetve a Kiskörút. A magyar fővárosban november 16-án regisztrálták a legtöbb Lime-használatot, a késő őszi időjárásnak köszönhetően. A Lime tavaly a nyáron az V. kerület döntése miatt kivonulni kényszerült a Belvárosból. Az Index korábbi cikke szerint a kerület begyűjtötte a nem szabályosan elhelyezett elektromos rollereket és segwayeket, és csak közigazgatási eljárás után adta vissza azokat.

(forrás: napi.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk