hirdetés
hirdetés

2020 pénzügyi adatai az airBaltic-tól

A covid járvány okozta forgalomcsökkenés miatt az airBaltic csoport 143 millió eurós bevétellel zárta a 2020-as évet.

hirdetés

Ez  72 százalékkal alacsonyabb összeg, mint az előző év eredménye. Az airBaltic csoport nettó eredménye negatív, összesen mínusz 265 millió euró. A szigorú utazási korlátozások ellenére 1,34 millió utast szállított a légitársaság.

 

Martin Gauss vezérigazgató: „Drámai változást éltünk meg a 2020-as évben,  de jövőképünk továbbra is ugyanaz - a Baltikum első számú fuvarozója legyünk, és a legjobb csatlakozást biztosítsuk a régióban. Tavaly a válság miatt jelentősen csökkentettük költségeinket és módosítottuk az ún. Destination 2025 CLEAN üzleti tervünket is. Ennek része volt az a döntés is, hogy véglegesen kivonjuk a forgalomból a Bombardier Q400 és Boeing 737 repülőgépeket, és – a tervezettnél 2 évvel korábban – kizárólag  Airbus A220-300 repülőgép típussal üzemelünk. Az utazási igények növekedését várjuk, amely már most is pozitív jeleket mutat. Számos forgatókönyvet dolgoztunk ki a fokozatos helyreállításához, összhangban az iparági előrejelzésekkel. Amennyiben szükséges, további kiigazításokat hajthatunk végre.  2021-ben további hét Airbus A220-300 repülőgépet várunk a flottánkba.”

Tavaly a légitársaság összesen 76 útvonalon üzemelt Rigából, Tallinnból és Vilniusból, biztosítva a régió számára az összeköttetést és a cargo forgalmat.

(forrás: airBaltic/ Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk