hirdetés
hirdetés

A fel nem szolgált dobozos ételek megvehetők az Austrian járatain

Ez ám az igazi fenntartható szemléletmód! Bécsi szelet és császármorzsa is szerepel a kínált ételek sorában.

hirdetés

Az új kezdeményezéssel azt igyekszik elérni az osztrák légitársaság, hogy jelentősen csökkenjen a kidobásra ítélt, de fogyasztásra még alkalmas ételek mennyisége, számol be a követésre méltó példáról az airportal.hu szakmai site.

Fotó: Austrian Airlines
Fotó: Austrian Airlines
 

Az Austrian Airlines közleménye szerint az elmúlt évben vezették be az Austrian Melangerie elnevezésű programot, amely az európai járatok turista osztályán kínál minőségi, helyi ételeket és italokat, fizetés ellenében.

A hideg és meleg szendvicsek mellett főételek is rendelkezésre állnak, köztük bécsi szelet és császármorzsa is.

Bár a légitársaság szakemberei az elmúlt időszakban figyelték az igényszintet, és ehhez próbálták igazítani a járatok fedélzetére vitt étel mennyiségét, még így is több maradék van, mint amennyit a cég szeretne.

Ezért most Austrian Melangerie to go néven indítanak új kezdeményezést, amelynek lényege, hogy leszállás előtt a fel nem szolgált ételeket újra felkínálják az utasoknak kedvezményes áron, a megvásárolt adagokat karton csomagolásban, fa evőeszközökkel lehet elvinni. Konkrét összeget a sajtóközlemény nem említ.

Egészségügyi és ételhigiéniai okokból landolás után a gépek fedélzetén megmaradt fogásokat ki kell dobni, amit viszont más nem indokol, ezért  akarja elkerülni a légitársaság a pazarlást.

A szolgáltatás először a hosszabb, Bécsbe érkező európai járatokon válik elérhetővé, de a cég tájékoztatása szerint folyamatosan kiterjeszti a többire is.

(forrás: Austrian Airlines / airPortal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk