hirdetés
hirdetés

A gyenge kereslet ellenére nőttek az Alitalia bevételei

2012 első negyedévében a gyenge kereslet ellenére az Alitalia Csoport +13%-al növelte bevételeit,  +5 ponttal a kihasználtságát és +0.6 ponttal a picai részesedését Olaszországban.

hirdetés

Az Alitalia igazgatótanácsa hétfőn összeült, hogy megvitassák a csoport első negyedéves eredményeit. A nehéz gazdasági helyzet, az emelkedő kerozin árak és a csökkenő kereslet ellenére a csoport teljesítménye pozitív irányba mutat.

Az említett időszakban, az Alitalia által menetrendszerinti járatokon szállított utasok száma ugyanúgy 4.8 millió volt, vagyis nem változott az előző évhez képest. Mivel a teljes átrepülő utasok száma az olasz reptereken elég alacsony volt, az Alitalia-csoport piaci részesedése 22,9-ről 23,5%-ra emelkedett (+0,6 százalékpont) összességében a három piaci szegmensben, azaz interkontinentális, nemzetközi és belföldi viszonylatban.

A felajánlott kapacitás változások révén, amit szintén a flotta különböző repülőgép típusainak keverése tettlehetővé, a kapacitás kihasználtság az időszakra jelentősen javult 64-ről 69%-ra, azaz 5 százalékpontos növekedést eredményezett szemben az átlagos 2,6 ponttal.

Az időszak összbevétele jelentősen javult, 684-ről 776 millió euróra, vagyis 13%-al, többek között, a hosszú távú charter működés fejlesztésének, a járulékos bevételek növekedésének, és a Cargo Belly üzemeltetés javulásának (amely 12%-os árbevétel növekedést és 6 százalékpontos kihasználtság javulást mutat) eredményeként.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk