hirdetés
hirdetés

A Wizz-vezér már nem olyan optimista, mint korábban volt

Már kevésbé vagyok optimista a nyár kapcsán, mondta Váradi József, a Bloomberg-nek adott interjúban a minap.

hirdetés

Nem lehet megbecsülni, milyen lesz nyáron az európai légiforgalom, de már legfeljebb csak mérsékelt emelkedésre számít a Wizz Air első embere.  

Váradi József
Váradi József

Egyrészt a korlátozások is biztosan fennmaradnak nyáron, másrészt a kontinens nagyon lassan halad a vakcinabeszerzéssel, így sokára éri csak el az immunitási szintet, tette hozzá.

Mivel nagyon bizonytalan, hogy az egyes kormányok milyen ütemben lazítanak a korlátozásokon, szinte lehetetlen megbecsülni, hogy milyen kereslet lesz a légiszolgáltatásokra a következő pár hónapban.

Korábban a légügyi szakemberek arra számítottak, hogy nyárra el lehet érni a járvány előtti forgalom 70-80 százalékát, de Váradi már nem tudja, mennyire reális ez az elképzelés. „Össze kell hangolni a várakozásainkat a valósággal”, mondta Váradi a Bloombergnek.

„Lehet, hogy ezeken a szinteken fogunk működni, de erre nincs semmi garancia. Nem a kapacitásaink kérdése, hanem a kormányzati intézkedéseké.”

Bár Váradi korábban még optimista volt, jelentős keresleti emelkedést várt nyárra. Most azonban azt mondta: lesz emelkedés, de nem tudni, mikor. Idén nyárra csak mérsékelt emelkedésre számít az európai keresletben. A kontinens légiiparának keresztbe tesz az is, hogy az Egyesült Államokkal ellentétben nincs érdemi belföldi légiforgalom, ami a határátlépések korlátozása esetén is eltartaná valamennyire az ágazatot", tette hozzá.

A teljes cikk elolvasható: ITT és ITT.

(forrás: Bloomberg / Forbes)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai