hirdetés
hirdetés

Ausztria támogatja a vonatra is felvihető e-bike-ok vásárlását

Az ausztriai szövetségi klímaügyi minisztérium tájékoztatása szerint idén márciustól 600 euró támogatásban részesülhetnek az összecsukható elektromos kerékpárokat vásárlók.

hirdetés

Az akció keretében olyan elektromos meghajtású kétkerekűek részesülnek állami támogatásban, amelyek mérete összecsukva nem haladja meg a  110 x 80 x 40 centimétert. Ez alatt a méret alatt a biciklik ugyanis az ÖBB vasúttársaság szerelvényein csomagként szállíthatóak, illetve elhelyezhetőek a poggyásztartókban - írja a GD Consulting.

Depositphotos
Depositphotos

A teherszállításra is alkalmas, platós kiképzésű elektromos kerékpárok beszerzését pedig a korábbi 900 euró helyett márciustól már 1000 eurós hozzájárulással támogatják, ezzel is népszerűsítve az egészséges és klímabarát szállítási módokat, amelyek főleg rövid tavú utak esetében jelentenek versenyképes megoldást az alternatív szállítási lehetőségekhez képest.

A magánszemélyek esetében a vételár 50 százalékáig lehet állami visszatérítést igényelni e-kerékpárok vásárlásához. Ezenkívül 30 százalékos, - kerékpáronként 400 eurót nem meghaladó - visszatérítés igényelhető cégek, önkormányzatok, egyesületek számára, amennyiben legalább 5 egységből álló e-bike flottát vásárolnak munkatársaik számára. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk