hirdetés
hirdetés

Az ország, ahol megszűnik a belföldi repülés

Fenntarthatatlanná vált a belföldi légiközlekedés az emelkedő üzemanyagárak miatt, közölte a nigériai repülőüzemeltetők szövetsége (AON), egyben bejelentve, hogy az év eleje óta tapasztalt négyszeres áremelkedés miatt hétfőn leáll a belföldi légi közlekedés - írja a 444.

hirdetés

"Nincs olyan légitársaság a világon, amely képes lenne benyelni ilyen rövid távon ilyen csillagászati áremelkedést" - írták közleményükben.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


Az áremelkedés elsősorban Oroszország Ukrajna elleni támadásának a következménye. A kilenc nigériai belföldi légitársaságot képviselő AON szerint tagszervezeteik eddig saját bevételeik rovására támogatták a működésüket. Március óta így is egyre gyakoribbak az üzemanyaghiány miatti járattörlések, bizonyos útvonalakon pedig az elmúlt hetekben megháromszorozódtak a repjegyárak.

A helyzetüket tovább bonyolítja, hogy az utasok helyi devizában, nairában fizetnek, amely az elmúlt hónapokban sokat vesztett az értékéből. Az üzemanyagért viszont dollárban kénytelenek fizetni.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk