hirdetés
hirdetés

Befellegezhet az olcsó repülőjegyeknek?

Drámai mértékben nőhetnek jövőre a repülőjegy árak - vetíti előre Michael O'Leary. A Ryanair diszkont légitársaság főnöke szerint a drágulás hátterében pedig a kevesebb légi járat, az infláció és a környezetvédelmi adók állnak - írja a portfolio.hu.

hirdetés

"Úgy gondolom, hogy jövőre drámai fellendülés lesz az Európán belüli üdülési turizmusban" - nyilatkozta a Sunday Timesnak Michael O'Leary, aki szerint épp ez okozhatja a drágulást, mivel nincs meg az a kapacitás, amely képes lenne megbirkózni a bővülő igényekkel. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a légitársaságok csökkentették flottájukat: a Thomas Cook 6 millió ülőhellyel, a Flybe 8 millióval, a Norwegian csaknem 24 millióval - tette hozzá.

Emiatt a rövid távú repülésekhez jövőre mintegy 20 százalékkal lesz kisebb a kapacitás, mindezt tetőzi az inflációs nyomás és a környezetvédelmi adók növelésének a veszélye is. Ennek ellenére a diszkont légitársaság mérsékelni akarta a téli árakat a piaci részesedésének növelése érdekében.

A légitársaságokat világszerte súlyosan sújtották a koronavírus-járvány miatti lezárások és az utazási korlátozások, sokan bejelentették a munkahelyek leépítését, de vannak olyanok is, akik újabb elbocsátásokat vetítenek előre, ha szeptember végéig nem javulnak a foglalási adatok - írja a BBC, amely szerint az EasyJet 4500 munkatárs elbocsátását tervezte májusban. A fapados légitársaság nem tekint optimistán a jövőre, előrejelzések szerint csak 2023-ra érhetik el újra a pandémia előtti forgalmat.


(forrás: portfolio.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk