hirdetés
hirdetés

Elektromos buszok Egerben

Hat elektromos autóbusz állhat forgalomba Egerben

hirdetés

Az országban az elsők között Egerben is tisztán elektromos hajtású autóbuszok állhatnak forgalomba 2022-ben, a Zöld Busz Program keretében.

facebook.hu
facebook.hu
 

A fejlesztés elsősorban az itt élők és a megye más településeiről a városba érkezők kényelmét és egészségesebb környezetét szolgálja. Emellett azonban a hazai turizmus egyik legvonzóbb vidéki célpontjaként a hevesi megyeszékhelynek a környezetvédelem terén is fontos példát mutatnia.
 Ezzel Győr, Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Szolnok és Szeged mellett Eger tömegközlekedésében az elsők között jelennek meg jövőre a korszerű, elektromos autóbuszok.     

Az unióval összhangban 2050-ig vállalt hazai klímacélok eléréséhez elengedhetetlen a közlekedési szektor károsanyag-kibocsátásának jelentős mérséklése. Magyarország célja, hogy 2030-ra villamosenergia-termelésének 90 százaléka mentes legyen a szén-dioxid-kibocsátástól.
 A Zöld Busz Program a közösségi közlekedésben üzemeltetett buszok átlagéletkorát, károsanyag-kibocsátási értékeit és fenntartási, üzemeltetési költségeit hivatott csökkenteni. A modernizálás egyúttal az utazási szolgáltatások minőségét is javítja.
    

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk