hirdetés
hirdetés

Ezek Európa legjobb és legrosszabb repülőterei

A legjobbak középmezőnyében végzett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

hirdetés

A Sleeping in Airports repülőterekkel foglalkozó portál a látogatók véleménye alapján állította össze listáját, melyben Európa legjobb és legrosszabb reptereit rangsorolta.

Az utasoknak a kényelem, az étkezési lehetőségek, a biztonság, a tisztaság, a tájékozottság, az ügyfélszolgálat szempontjából kellett értékelnie a légi kikötőket.

Európában a Helsinki Vantaa repteret választották a legjobbnak, mely az utazók szerint tiszta és egy kis luxust is kínál az oda érkezőknek. A top 10-ben végzett még a müncheni, a tallini, a zürichi Kloten, az amszterdami Schipol, a stockholmi Arlanda, a koppenhágai Kastrup, a dublini, a portói és a szomszédos bécsi repülőtér is.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éppen csak kicsúszva a top 10-ből a 14. helyen végzett. A varsói légi kikötő a 16., a prágai pedig a 25. helyet szerezte meg.

A szavazók szerint Európa legrosszabb repülőtere a görög heraklioni, de a listán szerepel a Párizs melletti beauvais-i, a Londonhoz közeli lutoni reptér, Berlin mindkét repülőtere és a római Ciampino is.

Az összesített világranglistában a szingapúri Changi reptér kapta a legjobb értékelést, őt követi a szöuli Incheon és a tokiói Haneda. A Helsinki Vantaa a negyedik helyet végzett.

A teljes világranglistát itt, az európai listát pedig itt tekintheti meg. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk