hirdetés
hirdetés

Felújítja elöregedett vasúti parkját Szlovénia

A szlovén vasutak (SZ) 50 millió euró hitelből, valamint saját forrásból 2030-ig felújítja vasúti parkját - közölte a helyi sajtó szerdán.

hirdetés

A legrégebbi dízel mozdonyok Szlovéniában még 1971-ben álltak forgalomba és azóta is használatban vannak, annak ellenére, hogy lejárt a szolgálati idejük.

Az állami garancia mellett felvett hitelből a szlovén vasutak az idén 25 személyvonatot vásárol, további 63 vonatot saját forrásból kíván beszerezni.

Dusan Mes, a szlovén vasutak igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott: ezt azért tehetik meg, mert az utóbbi néhány évben a vasúttársaság nyereségesen működött.

Az új vonatokat és mozdonyokat fokozatosan cserélik majd le, így 2030-ig a szerelvények átlagéletkora eléri a 17 évet, a jelenlegi 33 év helyett.

A vasúttársaság 218 vonattal rendelkezik, de az állandó műszaki meghibásodások miatt egyharmaduk állandóan forgalmon kívül van.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk