hirdetés
hirdetés

Gendersemleges köszöntésre tér át a Lufthansa

Megváltoztatja a hagyományos üdvözlést járatain a Lufthansa, az Austrian Airlines és az Eurowings: nem lesz több „Hölgyeim és Uraim!”

hirdetés

A vg,hu cikke a Deutsche Wellére hivatkozva idézi a társaság szóvivőjét, Anja Stengert, aki szerint a sokszínűség nem csupán üres frázis, hanem valóság a Lufthansánál. Ezt az attitűdöt a nyelvhasználat terén is meg akarják jeleníteni.

A repülők legénysége ezt követően olyan, nemtől független kifejezéseket fog használni, mint a „Kedves utasok!”, „Jó reggelt!” vagy „Jó napot!”, esetleg „Üdvözöljük a fedélzeten!". Hogy ezek közül melyik lehetséges üdvözlést használják, azt mindig az aktuális repülők legénysége döntheti el.

Fotó: 123rf.com

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk