hirdetés
hirdetés

Hasán csúszott a Korean Air Fülöp-szigeteki járata

A Korean Air egyik repülőgépe, 173 emberrel a fedélzetén, túlfutott a Fülöp-szigeteki Cebu repülőtér kifutópályáján vasárnap késő este, közölte a légitársaság, azonnal hozzátéve, hogy az utasok közül senki sem sérült meg.

hirdetés
A Szöulból Cebuba tartó repülőgép kétszer is megpróbált leszállni a rossz időben, mielőtt a harmadik kísérlet alkalmával túlfutott volna a kifutópályán, írja a Korean Air hétfői közleménye.
Az utasokat három helyi szállodában szállásolták el, és most alternatív járatokat keresnek nekik, áll a légitársaság közleményében.
 
Forrás: Randyl Dungog
Forrás: Randyl Dungog

 

A helyszínen készült videón látszik, hogy a gép jelentős károkat szenvedett, írja a  Reuters . A koreai légitársaság elnöke, Keehong Woo a légitársaság honlapján közzétett nyilatkozatában kért bocsánatot a történtek miatt, és hozzátette, hogy a fülöp-szigeteki és dél-koreai hatóságok alapos vizsgálatot fognak végezni az ügyben.

"Továbbra is elkötelezettek vagyunk a biztonság mellett, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ilyesmi soha többet ne fordulhasson elő", írta Keehong Woo a nyilatkozatában.

A kifutópályát ideiglenesen lezárták, hogy eltávolíthassák a gépet, ezért a további értesítésig minden belföldi és nemzetközi járatot töröltek, derült ki a cebui repülőtér Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatból.

A szerencsétlenség okait még vizsgálják.

(forrás: Reuters / index.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk