hirdetés
hirdetés

Jelentős tőkeemelés a Lufthansa-csoportnál

Európa legnagyobb légitársasági csoportját olyan mértékben sújtotta a Covid-járvány alatti időszak, hogy az igazgatósága szerdától hozzájárult a részvénykibocsátáshoz. A német vállalat közlése alapján a bruttó bevétel várhatóan 2,140 milliárd euró lesz.

hirdetés

A tőkeemeléssel a légitársaság célja, hogy az állami mentőcsomag egy részét visszafizesse. Hogy talpon maradhasson a járvány alatt, a Lufthansa csoport tavaly egy több milliárd eurós mentőcsomagot kapott a német gazdasági stabilizációs alapból – az állam pedig jelentős részesdést szerzett a csoportban, adta hírül a euronews.com portál.

"A stabilizációs csomag lehetővé tette a Lufthansa számára, hogy megvédje több mint 100 ezer alkalmazott munkahelyét. Mindig is világossá tettük, hogy a stabilizációs csomagot csak addig tartjuk fenn, amíg szükséges. Ezért büszkék vagyunk arra, hogy most beválthatjuk ígéretünket, és a vártnál gyorsabban visszafizethetjük a kapott segítséget. Most már teljes mértékben a Lufthansa Csoport további átalakítására összpontosíthatunk.", mondta a csoport vezérigazgatója, Carsten Spohr.

Hogy csökkentsék a költségeket, a vállalat az elmúlt években komoly szervezetátalakításon ment keresztül: több ezer pozíció szűnt meg, a járvány kitörése óta már 30 ezer embert bocsátottak el. A helyreállítási terv részeként pedig a cég azt közölte, hogy a jelenleg 800 repülőgépből álló flottáját 2023-ig 650-re csökkenti.

A Lufthansa idén a válság előtti kapacitásának 40 százalékával számol. Az utazási korlátozások enyhülésével és az utasok visszatérésével a csoport az idei második negyedévben 756 millió eurós nettó veszteséget könyvelt el, míg tavaly ebben az időszakban, amikor a járvány miatt világszerte leállt az utazás, mintegy 1.5 milliárd eurót.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk